12.8 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDe ce să alegi un designer de interior ca să nu ajungi să plăteşti mai scump pentru dorinţele tale

De ce să alegi un designer de interior ca să nu ajungi să plăteşti mai scump pentru dorinţele tale

În ultimii ani, designerii de interior au început să fie din ce în ce mai solicitaţi pentru proiecte rezidenţiale. Creşterea nivelului de trai, accesul facil la informaţii şi tendinţele internaţionale sunt câţiva dintre factorii care au dus la închegarea unei pieţe de servicii de proiectare şi amenajare a locuinţelor pentru a se potrivi personalităţii şi dorinţelor proprietarilor.

“Oamenii sunt diferiți. Au plăceri și nevoi dintre cele mai distincte. Unora le place sa citească, altora sa vadă filme ca la cinema. Alții iubesc să-și invite prietenii. Unii iubesc decorurile întunecate, alții în schimb adoră spaţiile luminoase, aerisite, solare. 

Amenajarea trebuie gândită diferit. Adevărata provocare intervine atunci când în sub același acoperiș întâlneşti personalități diferite cu nevoi și plăceri distincte. Fiecare membru al familiei trebuie să se simtă confortabil în casa lui, să știe că dorințele lui au fost luate în seamă”, explică Petruţa Iacob, parte din echipa Inside Design.

Din dorinţa de a scuti cheltuieli, mulţi încearcă să îşi amenajeze singuri casele fără a avea un echilibru între buget şi aşteptări. În aceste cazuri, se ajunge de multe ori la proiecte care înghit mai mulţi bani pentru îndreptarea unor erori decât ar fi presupus pachetul oferit de specialişti. De aceea, designerii le recomandă proprietarilor să pună în balanţă cu realism aşteptările şi bugetul pentru amenajarea interioară a locuinţei.

Când ce trebuia să fie mai ieftin ajunge să te coste scump

“Suntem contactate din ce în ce mai des de beneficiari cu lucrările la jumătate. Sunt cei care atunci când sunt întrebați unde se montează prizele, lavoarele, unde se carotează evacuarea de la hotă, se blochează. Este foarte importantă imaginea generală. În lipsa ei, se gândește doar etapizat. Se iau decizii pe moment și la final se constată greșelile, lipsa de coeziune a spaţiului și, într-un final, necesitatea unui specialist care să te ajute, să te ghideze pe parcursul întregului proces”, explică Antonida Dragotă.

Sunt nenumărate aspecte pe care clienții nu au cum să le știe, completează Petruţa Iacob. “Se lovesc de ele pe parcurs, iar în momentul acela se fac modificări dacă se mai poate și dacă respectivii clienţi suportă costuri suplimentare. Altfel, se văd nevoiţi să se împace cu decizia luată în necunoştinţă de cauză și, la final, constată ca în urma unui efort financiar și a unui consum psihic considerabil, lucrarea nu a ieşit aşa cum și-au imaginat o la început de drum”

Experienţa scuteşte cheltuieli

În epoca vitezei, în care timpul este cea mai preţioasă resursă, apelul la specialist este cel care salvează, de multe ori, şi timp, şi bani. Experienţa scuteşte cheltuieli şi aduce nu doar confort, ci şi soluţii. 

“Oricât ar încerca să compenseze prin creativitate, clientului îi lipsesc conexiunile în domeniu şi experienţa practică. Un designer de interior dezvoltă diverse colaborări cu furnizori de încredere, care asigură produse de o calitate superioară, distribuție, execuție si servisare . Este foarte important să ştii că te poţi baza pe colaborări vechi, să fii tratat cu prioritate și promptitudine. Apoi, pe lângă desingul unitar, un designer de interior stăpâneşte reguli de funcţionalitate a spaţiului astfel încât  să poată asigura eficienţă. Designul interior înseamnă soluţii, nu doar pură estetică. Pentru că avem nevoie nu doar de case frumoase, ci şi funcţionale”, menţionează echipa Inside Design.

Articol realizat cu sprijinul Inside Design

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS