10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOmul care sfințește locul. Rojişte, o comună cu proiecte aliniate noilor tendinţe de dezvoltare

Omul care sfințește locul. Rojişte, o comună cu proiecte aliniate noilor tendinţe de dezvoltare

Comuna Rojişte se aliniază tendinţelor de modernizare a localităţilor cu fonduri obţinute prin Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR), sub atenta supervizare a edilului Ionel Nedelcu. Acesta insistă asupra atragerii de finanţare pentru continuarea modernizării comunei în ritm alert.

Omul sfinţeşte locul, iar primarul comunei Rojişte şi-a asumat acest motto atunci când a ales calea administraţiei locale. Pentru acesta, creşterea nivelului de trai al locuitorilor din comună este prioritatea zero. 

Modernizarea drumurilor continuă

Primarul a detaliat câteva dintre proiectele prin PNRR care vor aduce noi beneficii cetăţenilor din Rojişte.

Modernizarea drumurilor din comună continuă, după investițiile prin AFIR 7.2, prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny. „Avem un proiect în valoare de nu mai puţin de 9 milioane de lei, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin care se urmăresc investiţii în infrastructura locală. Vorbim, practic, de asfaltarea tuturor drumurilor locale. În acest fel, se facilitează accesul întregii populaţii la servicii esenţiale. Modernizarea drumurilor este o componentă fundamentală pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor din comună”, a precizat Ionel Nedelcu.

Centru comunitar pentru acces la servicii medicale

Înfiinţarea Centrului Comunitar Integrat este un alt proiect prin PNRR important pentru Rojişte.

]Obiectivul este să asigurăm accesul la servicii medicale de calitate pentru cetăţenii din comună, în special pentru grupurile vulnerabile. Avem persoane vârstnice care au nevoie de servicii medicale şi care întâmpină dificultăţi să se deplaseze în afara comunei pentru a beneficia de asistenţă în acest sens”, a transmis primarul Ionel Nedelcu.

Centrul comunitar va avea sediul în satul Tâmbureşti. Proiectul are o valoare de peste 830.000 lei.

Sistem de iluminat public cu panouri fotovoltaice

Asigurarea infrastructurii pentru transport verde  este un alt proiect prin PNRR, care vizează implementarea unui sistem de monitorizare şi siguranţă a spaţiului public, cu montare de camee video. A fost finalizată şi aplicaţia RO ALERT, platforma care facilitează interacţiunea dintre administraţia publică locală şi cetăţeni. 

„Vom putea trimite informări în situaţii de urgenţă sau alte mesaje importante către populaţie în mod eficient. Tot în cadrul acestui program PNRR urmărim implementarea unui sistem inteligent de iluminat al drumurilor publice cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Proiectele pentru energia regenerabilă sunt foarte importante în prezent şi sunt convins că vor fi din ce în ce mai multe în anii următori, pentru că acesta este viitorul şi trebuie să ne aliniem tendinţelor. 

Avem în execuţie şi un proiect pentru puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice, finanţat prin MDLPA, tot în cadrul acestei axe de finanţare pentru proiecte verzi”, a mai spus Ionel Nedelcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS