20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎn Argetoaia se asfaltează peste 8 kilometri de străzi. Primăria vrea să aducă gazele în comună

În Argetoaia se asfaltează peste 8 kilometri de străzi. Primăria vrea să aducă gazele în comună

8,5 kilometri de străzi se află în curs de modernizare, în acest moment, în comuna doljeană Argetoaia. Finanțarea proiectului este asigurată cu fonduri de la guvern, prin accesarea programului Anghel Saligny. Primarul Mircea Beznă estimează că la finalul anului toate străzile implicate în proiect vor fi finalizate. Ce se mai întâmplă în comună și ce planuri sunt pentru viitoarele investiții aflăm chiar de la primar.

Reporter: În ce etapă se află proiectul pentru modernizarea străzilor din comuna Argetoaia?

Mircea Beznă: În prezent, sunt în lucru 8,5 kilometri de drum, printr-un proiect desfășurat în cadrul programului „Anghel Saligny”. Noi sperăm să terminăm până la finalul anului. La acest moment, suntem la nivelul primului strat, urmează lucrările pentru săpatul șanțurilor și pentru accesul la proprietate și turnarea celui de-al doilea strat, stratul de uzură.
Am mai avut asfaltări de drumuri în acești ani, am asfaltat 3 kilometri în trei sate cu bani de la buget.

Reporter: Ce alte investiții vă propuneți pentru viitorul apropiat?

Mircea Beznă: Unul dintre principalele proiecte pe care ne-am propus să le realizăm este introducerea canalizării în Argetoaia. Avem studiul de fezabilitate făcut, avizele luate. Din informațiile de până acum, în 2 luni se va deschide sesiunea de finanțare, prin PNRR, noi suntem atenți și pregătiți să depunem proiectul. Avem tot ce ne trebuie și vom fi foarte prompți în momentul în care se anunță sesiunea.

Reporter: Aveți alte proiecte depuse, la care așteptați răspuns?

Mircea Beznă: Avem mai multe proiecte de investiții pe care le-am depus pentru obținerea de fonduri. Am depus proiect pentru instalarea de panouri solare, pentru un depozit de reciclare a gunoiului menajer. Dar poate cel mai complex și cel mai important proiect, nu doar pentru comuna noastră, ci și pentru comunele din apropiere, este introducerea unei rețele de gaze.

Reporter: Ce demersuri ați făcut în acest sens?

Mircea Beznă: Primul pas a fost înființarea unei asociații între mai multe comune: Argetoaia, Coțofenii din dos, Scaești, Secu, Grecești și Cernătești. Asociația cu scopul înființării unei rețele de gaze în zonă a realizat un proiect declarat eligibil, care se află, în prezent, în așteptare. Sperăm să reușim să aducem gazele cât mai curând, este o investiție foarte mare.

Reporter: Ce alte proiecte au mai fost realizate în comuna Argetoaia în ultimii ani?

Mircea Beznă: În general, proiectele noastre, fie ele mai mici sau mai mari, au vizat îmbunătățirea condițiilor pentru toți locuitorii, de la mic la mare. Grădinița din satul Argetoaia a fost finalizată în 2020, iar preșcolarii învață într-o clădire nouă, modernă. Am renovat blocul social, am modernizat târgul de săptămână, am făcut o prioritate din lucrările de întreținere pentru școli și alte unități din subordinea administrației locale. Ne dorim cu toții o comună modernă și facem toate eforturile în această direcție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS