18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProiecte educaționale importante, pentru viitorul copiilor din comuna Sopot

Proiecte educaționale importante, pentru viitorul copiilor din comuna Sopot

Școlarii și preșcolarii din comuna Sopot se bucură, de câțiva ani, de condiții de studiu moderne și de facilități importante, care să îi motiveze și să le ofere, astfel, premisele pentru un viitor mai bun.

Primarul Cătălin Trăistaru a anunțat noi proiecte educaționale care au fost implementate recent în comună, dar și unele în curs de implementare.

În comuna Sopot, toți elevii beneficiază de o masă caldă la școală, au tablete, table inteligente și mobilier nou în sălile de clasă. „Am fost incluși în programul Masa Caldă pentru elevi, iar 155 de copii beneficiază de acest proiect în fiecare zi de școală, practic toți elevii.

Școlile, dotate cu mobilier și aparatură

O veste bună este că am câștigat prin PNRR un proiect pentru dotarea școlilor din comună cu mobilier și chiar în aceste zile sunt în plină desfășurare activitățile de montare a mobilierului nou venit. Este vorba despre bănci și scaune noi pentru grădiniță și clasele I-VIII, catedre, materiale de informatică, corpuri de bibliotecă, dulapuri individuale. În proiect sunt incluse și materiale didactice și sportive. Valoarea este de 484.211 LEI”, a precizat primarul comunei.

Pe lângă acestea, primăria a accesat un proiect prin care a dotat unitățile de învățământ cu table inteligente, videoproiectoare, tablete pentru copii și laptopuri pentru profesori. Acest proiect a fost implementat în anul 2023.

Microbuz electric nou pentru trasnportul elevilor

„Mai avem o investiție, tot prin PNRR, în cadrul unui program derulat de Consiliul Județean Dolj, pentru un microbuz electric. Avem două microbuze mai vechi. Microbuzele sunt necesare în comuna Sopot, pentru că avem școala centrală și trei structuri, iar microbuzele transportă copiii din toate satele la școlile la care sunt arondați”, a declarat primarul Cătălin Trăistaru.

Școala din Sopot, inaugurată într-o lună. Urmează Școala Coordonatoare Belot

Într-o lună, în comuna Sopot urmează să fie inaugurată și școala de la Sopot, care a fost inclusă într-un proces amplu de reabilitare prin PNDL II. „Din cauza fluxului imprevizibil al prețurilor au existat câteva întârzieri în execuție, a fost nevoie de ajustări, documentații înaintate la Minister pentru aprobare, dar suntem, iată, acum în pragul inaugurării. Este vorba despre o investiție de 1.546.198,84 lei”, a menționat Trăistaru.

„Începem apoi lucrările, prin Agenția Fondului de Mediu, pentru Școala Coordonatoare Belot. Mai exact, demolare parțială și extindere corp școală, un proiect de 2.256.497 lei, implementat prin programul privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. La Bașcov, avem grădinița și clasele I-IV și se lucrează la o construcție nouă, tot prin programul PNDL II, care urmează să fie gata anul viitor. Este un proiect amplu, complex, în valoare de 3.074.483,72 lei”, a mai transmis primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS