22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFlorianDeco: De la puştiul care vopsea o baie în Lăpuş, la ambiţia creării unui brand internaţional

FlorianDeco: De la puştiul care vopsea o baie în Lăpuş, la ambiţia creării unui brand internaţional

A început să lucreze în domeniul amenajărilor interioare la numai 12 ani. Îl însoţea pe tatăl său la un apartament din cartierul Lăpuş, în Craiova. A vopsit atunci o baie cu vopsea pe bază de diluant. “Am făcut-o gri, m-a luat şi ameţeala de la vopseaua respectivă. Baia lui nea Mihai, n-o s-o uit niciodată”, mărturiseşte Florian Fota. Tatăl lui era cunoscut de toţi fotbaliştii, avocaţii şi procurorii din oraş, spune Florian, care vorbeşte cu admiraţie despre cel care i-a devenit model. “Tatăl meu a fost cel mai bun meseriaş din Craiova, îl ştiau toţi. Fotbaliştii îi spuneau Stelică Michelangelo”.

Florian i-a călcat pe urme şi a devenit, la rândul său, cunoscut nu doar în Craiova, ci în lume. A lucrat mult timp în Italia, iar anii petrecuţi la Roma i-au influenţat decisiv cariera. S-a întors în oraşul natal în 2017, dorind să construiască acasă ceva al său. Aşa a pus bazele FlorianDeco, o companie în continuă creştere, care se bucură de mare vizibilitate la nivel naţional, dar şi internaţional.

A adus acasă experienţa acumulată în 18 ani de străinătate

“Am lucrat împreună cu tata până la 15-16 ani, apoi el a plecat în străinătate, în Israel şi Germania, iar eu am rămas aici şi, la acea vârstă, deja lucram singur la apartamente. La 19 ani am decis şi eu să plec şi am mers în Italia, am stat acolo 18 ani”, a povestit Florian Fota.

Şi-a dorit să aducă produsele de calitate folosite în Italia şi să ofere aceleaşi servicii premium şi în România. Numai că firmele autohtone ofereau produsele la preţuri cu adaosuri foarte mari, astfel că a hotărât să îşi procure direct materialele. Florian a fost membru în cea mai mare asociaţie de profil din Italia, cu vânzări de 15-20 milioane de euro anual. Avea suficientă experienţă şi datele necesare pentru a clădi un brand al său şi într-un an şi jumătate a reuşit să convingă că ştie ce are de făcut.

Produsele FlorianDeco sunt fabricate special pentru Florian de o firmă din Italia

“În primul rând, ştiu ce am de făcut. Apoi, am materiale de calitate pentru că eu lucrez cu ele şi nu aş lucra niciodată cu materiale care nu ar trece testul meu. Absolut toate materialele produse pentru noi în Italia sunt testate înainte. La unele lucrăm şi câteva luni, timp în care tot solicităm fabricantului îmbunătăţiri pentru ca produsul să fie exact aşa cum îl doresc. Şi, nu în ultimul rând, nu mint clientul. Apoi, avantajul este şi colaborarea directă cu producătorul cu care lucrăm, pentru că avem costuri mai avantajoase chiar decât mari lanţuri de magazine de profil pentru produse de calitate”, menţionează Florian Fota.

“Eu vreau să fiu acel om de care clientul îşi aduce aminte şi după 20 de ani, că i-am dat un sfat bun”.

Calitatea produselor folosite este esenţială pentru FlorianDeco.
“Din Italia aduc lavabilă naturală, fără silicon. Românii folosesc lavabilă cu cauciuc în casă, ceea ce nu este normal pentru sănătate, acest tip de produse ar trebui folosite doar pentru exterior. Dar oamenii nu ştiu. Eu le spun lucrurile direct, sunt corect şi sincer cu clienţii mei şi nu am deraiat de la profesionalism. Eu vreau să fiu acel om de care clientul îşi aduce aminte şi după 20 de ani, că i-am dat un sfat bun”, spune antreprenorul din spatele brandului.

Din Craiova, în toată lumea

FlorianDeco adună săptămânal sute de mii de vizualizări, clipuri, podcasturi, este prezent pe TikTok, Instagram şi Facebook şi are colaboratori în toată ţara. Lucrează cu aplicatori care ştiu să folosească produsele sale şi designeri care implementează orice proiect dorit de client. În curând, FlorianDeco va deschide franciză în Oradea şi Iaşi. Urmează Timişoara, iar brandul se extinde şi în Europa şi chiar şi în afara sa. “FlorianDeco a ajuns şi în Dubai, mă cunoaşte multă lume şi vreau ca acest nume să crească şi mai mult. Dacă se poate, de ce nu?”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS