13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialePe Râului funcţionează un nou târg, în apropierea fostului Târg Municipal Zilnic

Pe Râului funcţionează un nou târg, în apropierea fostului Târg Municipal Zilnic

Târgul de pe Râului s-a închis, dar un nou astfel de spaţiu îl înlocuieşte la mică distanţă. Numai că puţini oameni au aflat de existenţa acestui spaţiu. După închiderea Târgului Municipal Zilnic, mulţi dintre comercianţi s-au mutat pe o platformă aflată la ieşirea din oraş, iar unii craioveni s-au arătat descurajaţi de distanţă şi trafic. Şi o parte dintre comercianţi s-au plâns că trebuie să meargă cu marfa prea departe. Există însă alternativă, iar comercianţii au început să se împartă între cele două locaţii. Târgul Craiovenilor de pe Râului are şi pagină de Facebook.

“Am preluat în administrare spaţiul când s-a desfiinţat Târgul Municipal Zilnic, este puţin mai în faţă, tot pe Râului, lângă Rompetrol (strada Râului, nr395A – strada Marghitu, nr. 1). Este vorba despre o suprafaţă de 8000 de metri pătraţi.
Taxa este de doar 100 de lei pe lună, destul de accesibilă pentru orice comerciant. Ne dorim să susţinem activitatea astfel încât oamenii să aibă unde să vină, să fie mai comod, mai aproape, să îşi închirieze locul în zona unde au fost obişnuiţi şi până acum”, a transmis administratorul, Florin Bogdan Dumitru.

Taxa de închiriere la noul târg este de 100 lei pe lună

Acesta spune că speră ca oamenii să se convingă că acest spaţiu le poate oferi condiţiile necesare pentru a-şi vinde marfa într-un loc mult mai la îndemână.

„Comercianţii s-au împărţit. Eu am lipsit în ultimii zece ani din Craiova, iar când am venit cu anunţul deschiderii acestui târg, cu puţin înainte de închiderea celui vechi, mulţi dintre ei au fost reticenţi. Le-a fost teamă că nu se va concretiza, că nu voi obţine aprobare de la primărie. Aşa că au ales cealaltă opţiune, care este, însă, pentru mulţi, destul de complicată. Este mai departe şi nu le este uşor. Astfel că deja unii dintre ei au început să vină înspre noi de două săptămâni încoace”, a menţionat Florin Bogdan Dumitru.

Acesta şi-a dorit să revină în ţară şi să sprijine comunitatea romă, din care face parte, tocmai pentru ca alţii să nu fie nevoiţi să plece şi să îşi contruiască un trai decent aici. Alături de alţi reprezentanţi ai minorităţii rome, acesta a înfiinţat şi o asociaţie prin care doreşte să dezvolte programe în sprijinul romilor.

Târgul este deschis zilnic

“Târgul este deschis zilnic, de la ora 8:00 până la ultimul client. Avem o capacitate de 500 de locuri. Avem în lucru două restaurante unde se vor servi preparate la grătar, cum erau obişnuiţi atât comercianţii, cât şi clienţii. Ce ne dorim este ca, pe de o parte, comunitatea să ştie că există această alternativă la fostul târg, în apropierea locului unde oamenii au venit atâta timp, dar şi craiovenii să ştie că au acest loc, uşor accesibil”, a transmis administratorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS