20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriARACO, co-organizator al celui mai important summit de construcții și infrastructură din România – Construction & Infrastructure Summit

ARACO, co-organizator al celui mai important summit de construcții și infrastructură din România – Construction & Infrastructure Summit

Cluj-Napoca devine centrul celui mai important summit de construcții și infrastructură din România – Construction & Infrastructure Summit. Evenimentul din data de 8 februarie, inițiat de Intelglobalis Consulting prin platformX Party & Networking (XPN) este dedicat principalilor jucătorii din industria construcțiilor, industrii auxiliare instituții de reglementare, find așteptați 400 de specialiști în domeniu.

„Acolo veți avea ocazia de a întâlni reprezentanți ai companiilor majore din domeniul construcțiilor și instalațiilor, firmelor de proiectare și arhitectură, dezvoltatorilor imobiliari. De asemenea vom asigura premisele unui networking complex prin prezența reprezentanților mediului academic de profil dar și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților implicate sub diverse forme în activitatea acestor industrii, toate acestea având loc într-un mediu construit special în vederea asigurării unei comunicări directe și nemijlocite a factorilor de decizie”, a anunțat Florin Bugnar, CEO-ul Intelglobalis Consulting.

La această ediție, ARACO – Asociația Română a Antreprenorilor de Construcții este co-organizator. Laurențiu Plosceanu, Președinte ARACO, Vicepreședinte UGIR și Vicepreședinte al Comitetului Economic și Social European, a subliniat, pentru Transilvania Business, importanța evenimentului nu doar pentru industrie, ci și pentru structurile asociative: “Piața construcțiilor în România are potențial de creștere în acest an, în ciuda dezvoltărilor legislative regretabile din anul precedent, cu impact direct asupra profitabilității constructorilor. Sunt mulți factori de care va trebui să ținem cont: ritmul lent al evoluției proiectelor aflate în derulare, evoluția inflației, condițiile de creditare neprietenoase, dificultățile în materie de obținere de autorizații, rafala de procese elective în diversele planuri administrative, penuria de resurse umane, dinamica greu predictibilă a evoluției contextului geopolitic și influența sa economică.

Deși prognoza pentru piețele din Europa de Est este negativă, sectorul de construcții din România are potențial de creștere dacă provocările menționate vor fi gestionate inteligent atât în plan politic, cât și operațional” (https://www.transilvaniabusiness.ro/2024/02/06/președintele-araco-constructorii-sunt-haite-de-lupi-concentrate-pe-proiecte/?fbclid=IwAR2TkfpYeb5upXeZLiVld6L0xJ6tf_HafG3v04j7-DqS0ffSthNqRSnPYIA)

Tangențial, președintele ARACO a mai subliniat un lucru important, și anume rolul structurilor asociative, în special patronale, în rezolvarea problemelor structurale din economie. Într-un interviu pentru dispersia.ro, Laurențiu Plosceanu a declarat următoarele: “Agenda unei asociații patronale este mereu sub semnul evenimentelor economice și sociale care se manifestă impredictibil! Mai mult ARACO trebuie să rămână vocea morală a breslei constructorilor!

Avem de operaționalizat direcțiile de acțiune strategică despre care aminteam la începutul interviului, pregătim Ediția XXVI a Trofeului Calității ARACO, încercăm să fim parte din reconsolidarea UGIR, ne jucăm rolul în cadrul FIEC, ne continuăm acțiunile în instanță pentru protejarea intereselor legitime ale constructorilor, urmărim evoluția în Parlament a CATUC, încercăm să consolidăm relațiile cu celelalte organizații patronale și profesionale din sectorul de construcții!

Este clar că în condițiile post-pandemie, digitalizare accelerată, policrize cu impact economic sever, trăim un secol al însingurării cu efecte complicate atât în familii cât și în companiile/organizațiile în care activăm.

ARACO încearcă să rămână un loc de întâlnire al intereselor legitime ale constructorilor români și europeni, al profesioniștilor din construcții pentru a trece împreună controlând riscurile acestor timpuri ieșite din matcă !” (​​​​​https://dispersie.ro/aurel-laurențiu-plosceanu-araco-încearcă-să-rămână-un-loc-de-întâlnire-al-intereselor-legitime-ale-constructorilor-români-și-europeni/)

Interesant de urmărit soluțiile găsite de specialiștii și oficialitățile care vor participa la cel mai important summit de construcții și infrastructură din România – Construction & Infrastructure Summit.

Autor: Ștefan Rădeanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS