9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFOTO: Companiile de succes din Dolj, premiate la Gala Topul Firmelor

FOTO: Companiile de succes din Dolj, premiate la Gala Topul Firmelor

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a organizat săptămâna trecută, pe 16 noiembrie, ediţia aniversară a evenimentului care celebrează succesul companiilor din judeţ: Gala Topul Firmelor. Ajunsă la cea de-a XXX.a ediţie, gala este o recunoaştere publică a celor mai performante companii din regiune. Clasamentul a fost realizat pe baza unei metodologii unice la nivel naţional, de o comisie de evaluare formata din reprezentnti ai ANAF, Institutul de Statistică, Registrul Comerţului şi Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, ţinând cont de situaţia financiară din anul 2022.

Evenimentul, devenit deja o tradiţie pentru mediul de business, a avut loc la Mirage Ballroom şi a reunit peste 250 de participanţi. La Gala Topul Firmelor 2023 au fost prezenţi şi au susţinut discursuri primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, directorul general al ADR-SV Oltenia, Alexandru Stănescu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Vidin, Bulgaria, Krasimir Kirilov, şi Mihai Antonescu, din partea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Craiova.

Premii de excelenţă pentru firmele cu performanţe economice

Din cele 21.341 de firme din județul Dolj, care au depus bilanțul contabil pentru anul 2022, cei mai eficienți operatori economici din județ reunesc, în primele zece locuri, un număr de 2.902 societăți, iar pe locurile 1–3 se regăsesc 1.498 companii laureate, care au avut performanțe notabile în anul 2022.

S-au acordat premii de excelenţă pentru firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri în ultimii 3 ani, distincţii de excelenţă pentru firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri în ultimii 5 ani şi trofee de excelenţă pentru firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri de peste 10 ani. De asemenea, au fost premiate societățile care în acest an au împlinit 30, 25 respectiv 20 de ani de activitate.

268 de societăţi din judeţul Dolj s-au clasat în Topul Naţional al Firmelor

În baza rezultatelor financiare ale anului 2022, 268 de societăți din județul Dolj s-au clasat pe unul din locurile 1-10 în Topul Național al Firmelor. Dintre acestea, 21 de societăți au fost prezente în sală si au fost nominalizate în momentul decernării premiilor.

Printre indicatorii folosiţi la determinarea Topului Firmelor se numără: cifra de afaceri netă, profitul şi rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Topul a fost structurat pe șapte domenii de activitate: Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ; Turism.

Citeşte şi:

Tipografia, readusă la viaţă. A fost inaugurat noul hub cultural din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS