14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMeniul zilei, cu preparate de restaurant “a la carte”. Povestea unui business în catering, de la zero

Meniul zilei, cu preparate de restaurant “a la carte”. Povestea unui business în catering, de la zero

În 2019, doi soţi cochetau cu ideea deschiderii unei firme de catering, după ce avuseseră numeroase experienţe neplăcute cu livrările de mâncare. Mr. Catering s-a lansat pe piaţă în 2020 şi a câştigat teren treptat. Antreprenorii şi-au propus să evite lucrurile care i-au nemulţumit la meniurile pe care le comandau anterior şi să preîntâmpine, astfel, nemulţumirea viitorilor clienţi. Şi, prin calitate şi atenţie la reacţiile din piaţă, au reuşit.

De la “nimeni nu ne ştia” la clienţi fideli

“Soţul meu avea o firmă de construcţii şi utiliza des serviciile de catering pentru a comanda mâncare pentru muncitori. Cumva, de aici a pornit totul. De la anumite nemulţumiri iscate de meniurile primite. Tot vorbind despre asta, când a deschis o clădire de birouri, ne-am gândit să amenajăm şi o cantină pentru muncitori. Apoi, am mers mai departe şi ne-am gândit să înfiinţăm o firmă de catering unde mâncarea să fie aşa cum ne-am dori-o noi. Gustoasă, proaspătă, din ingrediente de calitate, cu meniuri variate şi inclusiv cu preparate pe care nu prea le găseşti, în mod normal, în ofertele de meniu al zilei.”, povesteşte antreprenoarea din spatele Mr. Catering.

Fiind noi pe piaţă, lansarea Mr. Catering a fost un exerciţiu de rezilienţă. “A fost o mare provocare din toate punctele de vedere. Am construit încet, încet, cu răbdare. Am pornit din start mergând pe calitate şi clienţii au venit treptat, prin recomandări. Am crescut natural, din recomandare în recomandare, câştigând încrederea clienţilor”, spun reprezentanţii firmei de catering.

“Bugetul pentru meniul zilei este restrictiv, dar se poate oferi calitate”

Mr. Catering a reuşit să atragă clienţii prin gust, varietate şi prin atenţia la nevoile clienţilor, cărora li se cere adesea feedback.

Ingredientele sunt de calitate, proaspete şi nu se folosesc semipreparate. “Ruladele le facem noi, cordon bleu facem noi, nu folosim produse congelate. Avem mâncare gătită clasică, avem şi preparate pe care nu le-ai regăsi în mod normal într-un meniu al zilei, precum şalăul în crustă de ierburi, pulled pork, burger. Când te ocupi de meniul zilei, trebuie mereu să te încadrezi într-un buget şi nu e uşor. Însă încercăm să oferim calitate la preţuri accesibile”, transmite echipa.

Colaborare cu un şef bucătar cu experienţă valoroasă

De altfel, Mr. Catering are o colaborare strânsă cu un şef bucătar cu experienţă importantă în domeniul HoReCa, la o companie multinaţională, care instruieşte personalul şi care a gândit peste 60 de variante de meniuri, astfel încât acestea să nu se repete des. În plus, meniul zilei oferă zilnic şi o variantă fără carne.

Mr. Catering oferă, în plus, platouri şi mâncăruri la comandă, iar clienţii pot face abonamente pentru livrarea meniului zilnic. “Avem câţiva clienţi care au făcut abonament pentru părinţii lor vârstnici, să le livrăm zilnic mâncarea, avem meniuri personalizate. Avem colaborare cu o grădiniţă şi cu centrul de dializă unde, la fel, mâncarea este gătită pentru nevoile acestora”, menţionează reprezentanţii Mr. Catering.

Detalii: 40 753 164 155 şi mrcatering.ro/meniul-zilei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS