22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRomânii, mult sub media UE în privința utilizării serviciilor publice digitale

Românii, mult sub media UE în privința utilizării serviciilor publice digitale

Doar 24% dintre utilizatorii de internet utilizează serviciile de e-guvernare (servicii publice digitale), în comparație cu media UE de 74%, potrivit raportului Comisiei Europene privind stadiul evoluției deceniului digital, scrie Economedia.

România are un scor de 48 în ceea ce privește serviciile publice digitale pentru cetățeni, față de media UE de 77. În mod similar, scorul pentru serviciile publice digitale pentru întreprinderi este de 45, sub media UE de 84, dar în curs de recuperare a decalajelor față de aceasta.

Aceste scoruri destul de scăzute sunt consecvente în diferitele dimensiuni ale studiului eGovernment Benchmark (de exemplu, asistența pentru utilizatori, ușurința în utilizarea telefoanelor mobile, transparența furnizării de servicii, designul și datele cu caracter personal, precum și formularele precompletate).

Comisia recomandă României să își intensifice eforturile de digitalizare a serviciilor publice

Comisia Europeană transmite ca România să își intensifice eforturile de digitalizare a serviciilor publice. În special, România ar trebui să continue să pună în aplicare rapid și eficient măsurile planificate, inclusiv prin intermediul PNRR deoarece acestea reprezintă o oportunitate majoră pentru transformarea digitală a administrației publice, cu beneficii semnificative pentru cetățeni și întreprinderi.

PNRR-ul din România a contribuit cu aproximativ 1 570 de milioane euro la transformarea digitală a administrației publice. 

Citește și:

Cum beau astronauții cafeaua în spațiu. Clip viral cu „ceașca spațială”

Accident mortal în Otopeni. Ar fi vorba despre medicul cercetat penal pentru mită în dosarul Marius Nasta

O bunică este cercetată penal după ce a încercat să-și aducă nepoții în România cu acte false

Bărbat acuzat că hărțuiește o femeie… cu avionul. A aruncat cu roșii spre casa ei, din zbor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS