20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriExperienţe de neratat: Olive, restaurantul devenit un must try al Craiovei

Experienţe de neratat: Olive, restaurantul devenit un must try al Craiovei

Olive este locul unde cei care l-au clădit se regăsesc prin spirit, pe fondul unei maturităţi obţinute în ani întregi dedicaţi domeniului HORECA, într-o formă sau alta.

Ceea ce au reuşit antreprenorii din spatele restaurantului Olive a fost să te facă să te simţi în vacanţă printr-o simplă ieşire la masă. Căci atunci când ajungi la Olive, nu vii doar să mănânci. Vii să te încarci cu o energie aparte, într-un loc care îţi stârneşte dorul de tărâmuri meditareene şi îţi reaminteşte să guşti viaţa din plin.

Olive, despre savoarea vieţii

Pentru om, a mânca este un act hedonist, căci omului îi place să savureze mâncare. Şi este un act profund social, căci omului îi place să mănânce în compania altor oameni. A mânca este, în sine, o experienţă.

“Olive este despre tot. Despre mâncare, despre echipă, despre gust, despre spaţiu. Toate sunt parte din sufletul locului”.

Cu specific mediteranean, dar un meniu complex, care poate răspunde oricărei preferinţe culinare, restaurantul Olive s-a remarcat în Craiova drept un spaţiu inedit, urcând în preferinţele celor care caută experienţe culinare demne să răspundă celor mai exigente aşteptări.

Drept urmare, restaurantul are o rată foarte bună a ceea ce numim „returning customers”. Acei oameni care vin şi apoi se întorc în mod curent, cuceriţi de la prima farfurie. Preparatele te atrag mai întâi din priviri, apoi te încântă iremediabil cu gustul deplin, opera lui Chef George, inima bucătăriei.

Simţul echilibrului

Chef George lucrează în domeniul gastronomiei de la 14 ani, iar filosofia sa culinară este simplă şi esenţială. Nu ai de ce să reinventezi roata. Roata există, trebuie doar să înveţi să o învârţi în felul şi în ritmul tău. „Eu sunt de părere că, în lumea asta, ce ai de făcut este să treci experienţele descoperite prin filtrul tău, dar fără să alterezi produsul final atât de mult încât, la final, să fie altceva. Dacă te îndepărtezi prea mult de punctul iniţial, nu vei mai şti ce ai vrut, de fapt, să faci. Rolul bucătarului nu este de a face experimente pe clienţi, ci de a aduce imaginaţie, păstrând esenţa clasicului. În tot ce faci, e nevoie de „common sense”. De un simţ al echilibrului”, spune acesta.

„Începi să lucrezi în domeniul ăsta pentru bani. Oricine spune altfel nu e sincer faţă de sine însuşi. Pasiunea vine apoi. Odată cu maturizarea. La mine a venit după 4-5 ani”, adaugă bucătarul venit din Capitală, cu experienţe în numeroase restaurante din ţară şi din afara sa. “Uşor, centrul de gravitaţie se schimbă şi ajungi să fii hrănit mai mult de recunoaşterea oamenilor.Cuvintele sunt de prisos atunci când farfuriile şi platourile se întorc goale în bucătărie.”

Armonia din echipa restaurantului Olive se vede cu ochiul liber şi este, cu siguranţă, unul dintre ingredientele care contribuie la gustul preparatului final. Şi toată pasiunea răzbate şi ajunge la client.

Olive şi-a pus deja amprenta asupra oraşului şi a devenit mai mult decât un simplu restaurant. A devenit unul dintre obiectivele de pe lista de experienţe de neratat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS