28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriApă, canalizare şi asfaltări masive în comuna Cerăt

Apă, canalizare şi asfaltări masive în comuna Cerăt

Anul 2023 aduce investiţii de importanţă majoră pentru comunitatea din comuna Cerăt, judeţul Dolj. Administraţia locală estimează că, până la finalul anului, cetăţenii vor beneficia de o localitate asfaltată aproape în totalitate, dar şi de apă şi canalizare. În viitorul apropiat, primăria speră să introducă şi gazele. Edilul Ionuţ Barbu spune că un proiect în acest sens se află deja în evaluare.

Lucrările la apă şi canalizare, finalizate deja pe unele străzi

Un proiect important implementat în comună în această perioadă este sistemul de alimentare cu apă şi canalizarea. „Deja s-a efectuat recepţia lucrărilor pe 23 de străzi. Restul lucrărilor se vor încheia până la finalul acestui an. Astfel, toţi cetăţenii vor beneficia de apă şi canalizare în viitorul apropiat”, a declarat primarul comunei Cerăt.

Căminul Cultural din Cerăt, gata de inaugurare

La finalul acestei luni, administraţia comunei aşteaptă şi recepţia lucrărilor la Căminul Cultural, care a fost modernizat din temelii în cadrul proiectului „Modernizare, dotare şi reabilitare Cămin Cultural”, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.
„Peste câteva săptămâni, ar urma să aibă loc recepţia, din cele discutate cu reprezentanţii CNI. Este un proiect frumos, drag nouă, care înfrumuseţează comuna şi oferă un spaţiu modern pentru activităţi diverse. Fiind situat în centrul comunei Cerăt, lucrările de reabilitare au schimbat întru totul aspectul localităţii. Căminul are o capacitate de 300 de locuri. Va fi folosit pentru serbări, activităţi culturale, spectacole şi alte evenimente socio-culturale şi educative”, a explicat primarul.

Se asfaltează 8 kilometri de străzi din Cerăt

Una dintre cele mai importante veşti este aprobarea fondurilor pentru asfaltări. „Avem un proiect care a obţinut finanţare în cadrul programului naţional „Anghel Saligny”, pentru asfaltarea străzilor din Cerăt pe o lungime de 8 kilometri. Proiectul are o valoare de aproximativ 15,5 milioane de lei. În acest moment ne aflăm în procedură de achiziţie. Estimăm că lucrările vor începe în luna septembrie. Proiectul include 24 de străzi, aproape toată localitatea. Astfel, la finalul anului, sperăm să finalizăm şi proiectul de apă şi canal, dar şi asfaltările şi locuitorii să beneficieze de aceste utilităţi”, a mai transmis Ionuţ Barbu.

Urmează gazele

De importanţă majoră este şi proiectul depus pentru reţeaua de gaze naturale. „Tot prin programul Anghel Saligny, ne dorim să atragem fonduri pentru introducerea unei reţele inteligente de gaz naturale. Proiectul se află în etapa de evaluare, sperăm să obţinem finanţare şi pentru el. Ar fi un pas extrem de important pentru noi şi o veste extraordinară pentru locuitorii din Cerăt”, a precizat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS