21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLucrări de reabilitare în comuna Vela

Lucrări de reabilitare în comuna Vela

În comuna Vela din județul Dolj, administrația locală a demarat mai multe proiecte de reabilitare la clădiri importante. În același timp, primăria lucrează la studiile de fezabilitate pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, dar și la alte proiecte. Mai multe detalii ne oferă primarul Gheorghe Cîmpeanu.

Școala Gimnazială Ilie Murgulescu a intrat în reabilitare

„În această perioadă, avem în plin proces de reabilitare Școala Gimnazială Ilie Murgulescu. Astfel, în viitor, elevii vor beneficia aici de un spațiu renovat, îmbunătățit, pentru studiu. Tot la această școală, am amenajat o bază de sport modernă, cu teren sintetic, unde copiii pot practica activitățile sportive în cele mai bune condiții. Am adus pavele ca să pavăm și curtea unității de învățământ, va arăta foarte frumos”, a transmis primarul Gheorghe Cîmpeanu.

Unitate de Pompieri în curtea dispensarului

La începutul acestei săptămâni, Primăria Vela a predat și amplasamentul pentru începerea lucrărilor la dispensarul comunal. Acesta va fi, de asemenea, reabilitat. Este vorba de o lucrare destul de amplă, precizează edilul.

„Nu s-au mai făcut investiții în clădire de ani întregi. Cred că nu s-a mai intervenit asupra sa de circa trei decenii. Trebuie să schimbăm învelitoarea, șarpanta, să consolidăm pereții. Era o investiție necesară”, a detaliat Cîmpeanu.

În curtea dispensarului, a fost delimitată o parcelă de 3000 de metri pătrați, unde ISU va înființa o Brigadă Mobilă de Pompieri. „Este o măsură care vine în sprijinul comunității din Vela, este binevenită”, a declarat primarul.

Biblioteca Comunală, în colaborare cu CJ Dolj

Un alt proiect de suflet este înființarea unei Biblioteci Comunale în comuna Vela.
„Ne propunem să reabilităm o clădire ca să putem amenaja aici biblioteca. Este un proiect în colaborare cu Consiliul Județean Dolj”, a precizat primarul.

În prezent, administrația locală lucrează și la studiul de fezabilitate pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă spre satul Bucovicior. Totodată, primăria pregătește depunerea unui proiect pentru canalizare tot în această localitate. Primăria comunei a depus, de asemenea, un proiect integrat de introducere a rețelei de apă și canalizare în satul Gubaucea.

Primarul Gheorghe Cîmpeanu transmite urări de sărbători locuitorilor din Vela

Primarul din Vela spune că administraţia locală are în vedere şi alte oportunităţi de investiţii pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor.

„Sănătoşi să fim, ca să le facem pe toate. Le urez tuturor locuitorilor din comuna Vela să aibă parte de sănătate, de linişte şi de bucurii, mai ales acum, în pragul sfintelor Sărbători de Paşte!” a transmis Gheorghe Cîmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS