18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPierzi din cauza ultimului meci de pe bilet? Iată ce ai de făcut

Pierzi din cauza ultimului meci de pe bilet? Iată ce ai de făcut

Biletele de pariuri cu mai multe selecții presupun un risc mai ridicat decât cele single, întrucât în oricare dintre meciuri se poate întâmpla ceva care să conducă spre un rezultat contrar așteptărilor.

Frustrarea este și mai mare dacă doar unul dintre pronosticurile de pe bilet este pierzător, chiar ultimul. Au fost destule cazuri în care pariorii celebrau deja victoria, iar un gol căzut la ultima fază din ultimul meci a transformat pariul câștigător în hârtie de aruncat la coș. Unora le-au scăpat printre degete câștiguri de zeci de mii de lei.

Dacă ești și tu parior, probabil că ai trecut printr-o situație similară, chiar dacă nu chiar atât de dramatică. „În popor” se spune că este ghinion să pierzi din cauza ultimului meci. În realitate, însă, este vorba despre superficialitate. Trebuie să fii prevăzător și să îți iei toate măsurile de precauție pentru ca așa ceva să nu se întâmple. 

Sunt cel puțin patru modalități prin care poți evita „ghinionul”:

Joacă bilete în sistem

Toate agențiile de pariuri sportive online îți permit să joci bilete în sistem. Dacă vrei să plasezi un pariu cu 5 selecții, poți alege un sistem 4/5, adică oricare patru dintre pronosticuri trebuie să fie corecte pentru a obține câștig. Profitul potențial este mai mic decât în cazul unui bilet de tip acumulator simplu, dar este normal să se întâmple așa, pentru că și riscul este mult mai mic. Poți risca chiar și mai puțin, optând pentru un sistem 3/5, care îți acordă o marjă de eroare de două meciuri.

Apelează la ofertele agențiilor

Bookmakerii au diverse oferte care îți vin în ajutor pentru a câștiga cât mai multe pariuri. Se spune că 2-0 este scorul cel mai periculos, nu-i așa? Ei bine, cum ar fi ca, în ultimul meci, echipa pe care ai pariat să conducă cu 2-0, dar să fie egalată în minutul 90, iar tu să pierzi biletul? Nu ar fi deloc plăcut, cu siguranță. De aceea, te sfătuim să pariezi la agenții care au oferte de tipul „avans 2 goluri”: în cazul în care formația pe care ai mizat are două goluri avantaj la un moment dat, câștigi pariul indiferent de scorul final. 

Nu este imposibil ca cineva să fi avut victoria Danemarcei în Kazahstan ca ultimă selecție pe un bilet. Danezii au condus cu 2-0 până în minutul 73, dar au plecat acasă învinși (2-3). Despre asta vorbeam! 

Pariază „acoperit”

Nu te lăcomi! Optează întotdeauna pentru o cotă mai mică, dar mai sigură, în detrimentul uneia mari care îți poate strica biletul. De exemplu, în locul unui pariu pe victoria Universității Craiova contra lui CFR Cluj, pe o cotă de 2.74, este mai indicat ca pe bilet să fie selecția „1X”, la o cotă de 1.44. Orice câștig este un plus, în vreme ce biletul roșu înseamnă pierderea banilor mizați pe el.

Pune „contră”

„Contra” reprezintă una dintre metodele „străvechi” de a evita pierderea biletului din cauza ultimului meci. Alternativa ar fi Cash Out-ul, însă această funcție nu este oferită de toate agențiile și, oricum, nu este valabilă pentru toate meciurile. Dacă mai este o singură partidă de jucat, pariază pe celelalte opțiuni astfel încât să ai profit orice s-ar întâmplat. Să spunem că ultimul pronostic pe un bilet este „peste 2,5 goluri” în UTA Arad vs U Cluj. Dacă toate celelalte meciuri sunt deja câștigătoare, pui un bilet separat pe care este doar selecția „sub 2,5 goluri” în confruntarea de la Arad. Nu mai există nicio posibilitate să ai „ghinion”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS