10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEndava inaugurează biroul pentru specialiștii IT din Craiova

Endava inaugurează biroul pentru specialiștii IT din Craiova

Craiova Tech Hub se află la Electroputere Parc, una dintre cele mai noi zone din oraș

Craiova, 13 martie 2023: Endava, compania britanică de software, prezentă pe piața IT din România cu 11 centre în Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara, își consolidează prezența în Craiova prin deschiderea unui spațiu de lucru, localizat la Electroputere Parc.

În prezent, compania are peste 3.500 de angajați în România, care lucrează pentru diverși clienți din industrii precum procesare de plăți, servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), retail sau logistică.

Endava este lider global în furnizarea de servicii care susțin companiile în procesul de transformare digitală prin utilizarea de tehnologii de ultimă generație, a metodei de lucru Agile, a echipelor multi-disciplinare și a proceselor de automatizare. Serviciile companiei adresează întreg ciclul de dezvoltare software, de la planificare, stabilirea nevoilor, design, programare, documentare, testare, lansare și mentenanță.

În ultimii ani, compania s-a aflat într-un proces continuu de extindere a echipei, fapt care a condus la existența unui spațiu de lucru și în Craiova, unde Endava este prezentă din anul 2021. Ariile în care lucrează specialiștii IT de aici înglobează o serie de specializări precum: Development, Testare, Project Management, Application Management, Analysis, dar și alte domenii conexe.

Decizia de a deschide un birou în Craiova a venit ca un pas firesc, odată cu dorința de a acoperi necesitățile colegilor, dar și ca parte din strategia de creștere a Endava. Am întâlnit aici specialiști IT cu mare potențial, ale căror aport și pasiune dorim să se reflecte în consolidarea comunității locale, dar și în plusvaloarea adusă clienților companiei”, a declarat Iulian Tatarcan, Cluster Manager Endava pentru orașele Pitești, Timișoara, Craiova, Brașov și Sibiu.

Noul birou Endava se află în complexul Electroputere Parc, una dintre cele mai noi și accesate zone din oraș, în clădirea A, la etajul 2. Spațiul este special gândit pentru lucrul individual și în echipă, pentru întâlniri, evenimente, activități de wellbeing și relaxare.

Modul în care colegii se raportează la muncă s-a schimbat fundamental. Biroul nu mai înseamnă doar un loc în care ei își desfășoară activitatea, ci este un spațiu în care își găsesc inspirația, discută și participă la diverse inițiative. Ne-am dorit să construim un hub de tehnologie interactiv, cu influențe locale, unde cei care îl accesează pot colabora și face schimb de experiență, într-o atmosferă plăcută”, a declarat Călin Constantinov, Location Lead în Craiova.

Endava continuă să investească în comunitatea locală, prin organizarea de evenimente gratuite pentru specialiștii IT, pe diferite subiecte tehnice și arii de interes pentru audiență. Totodată, compania susține dezvoltarea parteneriatelor strategice, așa cum este cel cu Universitatea din Craiova, al cărui obiectiv este oferirea unei perspective atractive pentru studenți, raportată la piața software locală.

Unul dintre cele mai importante obiective ale noastre este să sprijinim comunitățile IT locale prin instrumente care răspund nevoilor de flexibilitate și adaptabilitate, prin inițiative care au ca scop dezvoltarea abilităților tehnice și a zonei de soft skills, colaborări strategice și evenimente dedicate pasionaților din industrie. Toate acestea sunt beneficii care îmbunătățesc nu doar viața profesională și personală a colegilor noștri, actuali și viitori, dar și modalitatea în care funcționează industria în care activăm”, a declarat Roxana Cîrcu, Regional Manager Endava pentru Europa Centrală.

***

DESPRE ENDAVA

Endava reimaginează relația dintre oameni și tehnologie. Prin valorificarea tehnologiilor de ultimă generație, echipele noastre Agile și multidisciplinare oferă o combinație de strategii de produs și tehnologie, experiențe inteligente și inginerie de clasă mondială pentru a ajuta clienții să devină companii digitale, bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții.

Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și furnizând soluții robuste.

Endava deservește clienții în industriile de procesare de plăți, servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), bunuri de larg consum, retail, logistică și servicii medicale.

Endava avea la 31 decembrie 2022, 12,183 de angajați în locații care deserversc clienții în regiunile Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, America de Nord și Europa Centrală și de Vest și centre de livrare în Argentina, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Columbia, Croația, Malaezia, Mexic, Moldova, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Uruguay și Vietnam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS