5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRenault și Airbus vor lucra pentru dezvoltarea unei noi generații de baterii

Renault și Airbus vor lucra pentru dezvoltarea unei noi generații de baterii

Producătorul european de aeronave Airbus a anunţat miercuri un parteneriat cu constructorul francez de automobile Renault, pentru a dezvolta o nouă generaţie de baterii pentru maşini şi avioane, relatează Reuters și News.ro.

Echipele de inginerie ale ambelor companii îşi vor uni forţele pentru a dezvolta tehnologii legate de stocarea energiei, unul dintre principalele obstacole pentru dezvoltarea vehiculelor electrice cu autonomie mare, au spus cei de la Airbus într-un comunicat.

Potrivit Renault, noul parteneriat va fi „complementar” alianţei producătorului francez de automobile cu compania japoneză Nissan, în timp ce ambele companii auto poartă discuţii cu privire la viitorul alianţei lor strategice, care se va concentra şi pe vehiculele electrice.

„Este complementar cu ceea ce face Nissan în prezent”, a declarat un director al companiei pentru Reuters.

Colaborarea cu Airbus se va concentra pe optimizarea managementului energiei şi pe îmbunătăţirea greutăţii bateriei, studiind, de asemenea, întregul ciclu de viaţă al bateriilor viitoare şi evaluând amprenta lor de carbon.

Renault vrea să producă doar mașini electrice

Parteneriatul încheiat cu Airbus vine după ce Renault a anunțat la începutul acestui an că intenționează ca până în 2030 să vândă exclusiv mașini electrice în Europa.

Șefului grupului Renault, Luca de Meo, a declarat la momentul respectiv că pregătirile în acest sens sunt în toi și că Dacia va trece la 100% electric, dar poziționarea va trebui făcută astfel încât prețul mașinilor să nu crească.

„Dacia va urma, iar electrificarea ei va fi coerentă cu o poziționare ce ne impune să nu creștem prețurile”, a precizat el.

Dacia are în gamă modelul electric Spring și prea curând nu va urma un alt model 100%, dar vor apărea hibridele, începând cu Jogger, în 2023.

La Renault vor fi însă multe modele 100% electrice: Mégane, un SUV compact și versiunile moderne și electrice ale Renault 4L și R5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS