10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBăncuţele din lemn de la Story Wood Cut, aproape gata

Băncuţele din lemn de la Story Wood Cut, aproape gata

La finalul acestei săptămâni, tabăra de sculptură în lemn Story Wood Cut, ediţia 2022, va ajunge la final. Lucrările realizate de cei şase artişti invitaţi şi curatoriate de Gabriel Rizea sunt aproape gata, iar în viitor se vor regăsi în incinta unui Fantasy Park ce urmează a fi amenajat de municipalitate.

Într-o mică pauză a drujbelor care au fost folosite pentru a însufleţi bucăţile mari de lemn, sculptorul Gabriel Rizea a povestit despre provocările ediţiei din acest an.

“Tema ediţiei a fost lupta dintre Bine şi Rău, iar artiştii participanţi au lucrat, în aceste zile, la trei obiecte de mobilier urban, sub forma unor băncuţe, pentru viitorul parc Fantasy. Sunt, de fapt, şase sculpturi se reunesc în aceste trei băncuţe,iar fiecare dintre bănci va întruchipa o scenă de luptă dinamică între un personaj pozitiv şi unul negativ”, spune curatorul evenimentului.

Personajele au fost inspirate din legendele şi basmele universale, completează Gabriel Rizea. Astfel, lucrările înfăţişează un arcaş care trage într-o garguie, o vrăjitoare în luptă cu zâna bună şi un cavaler în confruntare cu un dragon.
Sculpturile sunt aproape finisate, urmând a fi asamblat şezutul de la băncuţe. Evenimentul Story Wood Cut, ediţia a V-a este organizat de Casa de Cultură “Traian Demetrescu” şi se va încheia duminică, 15 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS