11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStory Wood Cut, la o nouă ediție

Story Wood Cut, la o nouă ediție

Tabăra de sculptură „Story Wood Cut”, organizată de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” (TRADEM) din Craiova a ajuns la cea de-a cincea ediție. Șase artiști lucrează, în această perioadă, în Parcul Tineretului din oraș, pentru a da viață lemnului în provocarea de a întruchipa lupta dintre Bine și Rău, tema acestui an. Curatorul evenimentului este sculptorul Gabriel Rizea.

„Ultimele ediții ale evenimentului au fost dedicate copiilor și lumii poveștilor și la fel se întâmplă și în acest an, când avem în vedere laitmotivul basmelor, confruntarea dintre personajul pozitiv și cel negativ. Astfel, lucrările din 2022 vor lua forma unor băncuțe care vor vor fi străjuite de personaje la un capăt și la celălalt: protagonistul și antagonistul”, transmite directorul TRADEM, Laurențiu Tudor.

După finalizarea lucrărilor, Casa de Cultură le va transfera în patrimoniul primăriei, care va decide unde vor fi folosite. Anul trecut, lucrările din lemn inspirate din lumea poveștilor au ajuns la părculețul de la Rotonda, unde au devenit parte din povestea copilăriei micilor craioveni. „Sculpturile au fost făcute astfel încât să se poată interacționa cu ele, cum este exemplul căsuței ciupercă”, precizează directorul instituției organizatoare. Acesta adaugă că băncuțele lucrate în această ediție vor ajunge, cel mai probabil, în viitorul Fantasy Park.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS