10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPromenada Mall leagă Calea Severinului de strada Brestei. S-a emis autorizaţia pentru noul drum

Promenada Mall leagă Calea Severinului de strada Brestei. S-a emis autorizaţia pentru noul drum

Lucrările la drumul care va conecta Calea Severinului de Strada Brestei pot începe oricând. Săptămâna trecută a fost emisă autorizaţia de construire a acestui drum de legătură, de la intersecția dintre Calea Severinului cu Bulevardul Tineretului, până la intersecția Str. Brestei – Str. Râului. Primăria Craiova a autorizat construirea drumului de legatură cu infrastructură, suprastructură, amenajare spaţii verzi, instalaţii pluviale şi electrice aferente .

Primăria Craiova a emis pe 10 martie Autorizația de Construire cu nr. 289, pentru construirea străzii de categoria a doua , cu piste de biciclete şi spaţiu verde. Conform autorizaţiei, lăţimea părţii carosabile va fi de 14-17,5 metri (2 x 7 metri – 10,50 + 7 metri liniari), iar lăţimea pistei pentru biciclete va fi de doi metri. Lăţimea fiecărui trotuar va fi de 1,5 metri.
Noul bulevard se va amenaja concomitent cu lucrările intensive construcţia noului spaţiu comercial, care va transforma Balta Craioviţei într-unul dintre principalele puncte de atracţie din oraş. Pe lângă retailerii care vor fi prezenţi la Promenada, un mall construit de la zero, la standardele momentului, aici vor fi deschise şi un cinema, un hypermarket Carrefour şi un magazin de bricolaj Dedeman.

Sistem inteligent de semaforizare

Un detaliu important este că drumul va avea un sistem de semaforizare adaptiv, cu un sistem de detecţie modern, dotat cu camera video, la intersecţiile Calea Severinului – Bulevardul Tineretului – Strada Râului şi Strada Brestei cu Strada Râului. Acesta va permite modificarea diagramelor de semaforizare în funcţie de cererea de trafic.
Pentru stabilirea elementelor geometrice ale intersecţiilor şi a numărului de benzi pe calea inelara s-au avut în vedere proiecte aplicate în diverse locatii din România şi Marea Britanie, fiind luată în cacul şi existenţa liniilor de tramvai care traversează intersecţia.

La proiectarea intersecţiilor s-a ţinut cont de diminuarea punctelor de conflict specifice unei intersecţii în cruce şi s-a decis realizarea unei intersecţii evazate care să includă o insulă centrală circulară.
La intersecţia dintre strada Brestei şi strada Râului, s-a propus realizarea unor buzunare pentru relaţiile de stânga, care să faciliteze virajele pe Calea Severinului.

Şi noul mall Promenada Craiova a primit la începutul acestui an autorizația de construire. Termenul de finalizare al construcției este luna martie a anului viitor. Astfel, din 2023, orașul urmează să aibă un nou centru comercial, proiectat de la zero de către dezvoltatorii de la NEPI Rockcastle, care pun, astfel, Craiova pe harta marilor investiții în retail.
Viitorul mall va avea o suprafaţă de închiriat de 52.700 metri pătraţi, pe două niveluri, şi o suprafaţă de 14.500 metri pătraţi dedicată zonei de bricolaj. Centrul comercial va avea 150 de magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, înfrumusețare, sport, tehnologie, home&deco, jucării și produse pentru copii, servicii, restaurante și cafenele.
Dezvoltatorii anunţă că vor exista şi 2050 de locuri de parcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS