3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAnul 2021 a venit cu o premieră în Maglavit: Primii cetăţeni de onoare ai comunei

Anul 2021 a venit cu o premieră în Maglavit: Primii cetăţeni de onoare ai comunei

Administraţia locală din comuna Maglavit a desfăşurat proiecte variate în ultima perioadă, de la infrastructură la educaţie, de la mediu la evenimente pentru comunitate. În premieră, Zilele Comunei din acest an au venit cu un moment special. Au fost oferite primele titluri de Cetăţean de Onoare al comunei Maglavit.

Zilele comunei, într-un cadru deosebit

Pe data de 8 septembrie, au avut loc Zilele Comunei Maglavit. Din fericire, situaţia epidemiologică a permis desfăşurarea evenimentului, cu însemnătate deosebite pentru locuitorii din Maglavit.

„Pe 8 septembrie se sărbătoreşte şi hramul Bisericii noastre, astfel că este un dublu motiv de sărbătoare. Zilele comunei s-au desfăşurat într-un cadru superb. Am avut invitaţi speciali, pe îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Dragomiroiu şi pe talentatul Liviu Teodorescu. Lor li s-au alăturat şi artişti din cadrul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Un profesor şi o tânără sportivă, primii cetăţeni de onoare ai Maglavitului

În cadrul evenimentului, Primăria Comunei Maglavit a venit cu o iniţiativă nouă. Acordarea unor distincţii speciale unor cetăţeni care au făcut cinste comunităţii.

„Am acordat titlul unei tinere talentate, multiplă campioană la judo, în vârstă de numai 17 ani, Luciana Catana. Face parte din lotul naţional de judo al României şi promovează numele comunei noastre în lumea sportului.

Şi domnului profesor de limba şi literatura română Dumitru Gelu, în vârstă de 80 de ani, care a fost un mentor pentru atâţia oameni din Maglavit şi a avut o activitate foarte bogată, cu peste 20 de volume publicate despre bisericile din Maglavit, despre locuitori, despre comunitatea noastră.”

Maglavitul va avea cămin cultural modern

În sprijinul activităţii culturale şi educaţionale din Maglavit, administraţia locală a luat iniţiativa de a construi de la zero un cămin cultural modern, la standarde înalte.

„Avem în comună un cămin cultural, dar mai mult cu numele. De 30 de ani, este doar o clădire care mănâncă fonduri, nu are niciun fel de dotare. Proiectul pe care l-am depus presupune construirea unui cămin cultural de la zero, cu zonă de after school, dotări precum tablă interactivă, spații comerciale. Sperăm să primim finanţarea necesară de la Compania Naţională de Investiţii şi să demarăm lucrările cât mai curând.

Investiţii la unităţile de învăţământ

Printre obiectivele din vizorul administraţiei locale din Maglavit se numără şi unităţile de învăţământ, unde primăria intervine cu investiţii pentru modernizarea condiţiilor de studiu.

Grădiniţa numărul 2 a fost recent igienizată şi gardul care împrejmuia unitatea a fost înlocuit. „Am montat un gard nou, întrucât vecjhiul gard se afla într-o stare avansată de degradare şi punea în pericol siguranţa copiilor”, spune primarul.

„Am rezolvat şi problema apei la Grădiniţa din Hunia, care nu era legată la reţea”, mai adaugă edilul.

„De asemenea, am finanţat şi un proiect pentru tablete şi table interactive. Şi intenţionăm să depunem un proiect la Agenţia Fondului pentru Mediu pentru eficientizarea energetică, în vederea montării de panouri fotovoltaice, iluminării eficiente şi anvelopării Şcolii Generale”, anunţă Marius-Iosif Mureşan.

„Sunt multe lucruri de realizat, le luăm pas cu pas şi sperăm ca anul ce va urma să fie unul plin de realizări în Maglavit. Până atunci, le urez locuitorilor să fie sănătoşi şi să se bucure de sărbătorile care se apropie alături de cei dragi, în linişte şi armonie!”, transmite primarul comunei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS