10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProiecte importante ale Primăriei Predești așteaptă decizii de finanțare

Proiecte importante ale Primăriei Predești așteaptă decizii de finanțare

Șase proiecte importante pentru comunitatea din Predești așteaptă avizul pentru finanțare. Administrația locală a depus toată documentația necesară, iar toate cele șase proiecte se află în etapa de sinteză. După ce fondurile necesare vor fi aprobate, în Predești vor apărea noi centre de interes.

Înființarea rețelei de gaze naturale, investiție prioritară

Cea mai mare investiție de pe listă este, însă, introducerea rețelei de gaze naturale.
„O prioritate pentru noi este înfiinţarea reţelei de distribuţie de gaze naturale. Vrem să realizăm aducţiunea de gaze în comuna Predeşti, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Sperăm să ni se aprobe acest proiect cât mai curând, ca să putem demara lucrările și, în viitorul apropiat, să avem parte de gaze naturale la Predești”, spune edilul din comună, Florian Șerban.

Centru social și bibliotecă, în curând, în Predești

Un alt proiect aflat în așteptare este construirea şi dotarea unui centru social în satul Predeşti, pentru femeile abuzate şi alte cazuri sociale.

„De exemplu, familiile care nu au unde să locuiască, temporar, după un eventual incendiu, pot fi adăpostite în acest centru”, transmite primarul comunei Predești.
Un obiectiv important pentru comunitate este, de asemenea, reabilitarea, extinderea şi modernizarea sediului administrativ al Primăriei. Acesta va avea o nouă destinație.

„Este vorba despre fostul sediu al Primăriei. După cum știți, Primăria funcționează acum într-o clădire nouă. Vechiul sediu va fi reabilitat, modernizat şi vom amenaja acolo Biblioteca Comunală şi cabinetele pentru asistentele comunitare”, menționează autoritățile.

Complex sportiv și centru de recreere

Printre proiectele depuse de Primărie se numără și unele menite să dea un suflu nou comunității, prin încurajarea activităților sportive și de recreere.

„Avem în plan amenajarea unui complex sportiv în comuna Predeşti, sat Predeşti. Se va construi un teren de fotbal, cu vestiare, duşuri, nocturnă, care va fi prevăzut şi cu locuri de parcare. Vrem să încurajăm activitățile sportive și să oferim opțiuni pentru petrecerea timpului liber. Tot în acest sens, am depus un proiect și pentru amenajarea unui parc recreativ, cu locuri de joacă pentru copii, reţea WIFI, un loc frumos pentru familiile din comunitatea noastră”, anunță primarul Florian Șerban.

Tot pentru familiile din Predești, administrația și-a propus ca în viitorul apropiat satul Predești să aibă o creșă cu program prelungit. „Unul dintre proiectele de pe lista noastră de priorități este cel care vizează construirea şi dotarea unei creşe cu program prelungit în satul Predeşti.

Planuri ambițioase de viitor, la final de an

Cu o mulțime de proiecte în derulare şi altele depuse pentru a primi finanţare, Primăria comunei Predeşti se aşteaptă ca noul an să fie unul plin pentru administraţie, dar şi fructuos. Edilul Florian Şerban crede că numai printr-o muncă asiduă şi o atenţie sporită către oportunităţile de finanţare, comunităţile locale se pot dezvolta cu adevărat la standarde europene.

„Noi am urmărit mereu programele de finanţare pentru a valorifica orice oportunitate şi pentru a aduce comunităţii din Predeşti beneficii reale. Suntem la finalul unui an în care s-au realizat multe şi ne propunem ca în anul viitor să avem şi mai multe proiecte frumoase în desfăşurare. Îmi doresc să avem un an mai bun cu toţii şi le urez tuturor locuitorilor din comună să aibă parte de cele mai bune lucruri. La mulţi ani tuturor de 1 decembrie şi sărbători fericite!” transmite primarul Florian Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS