19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLucrările pentru canalizare, în plină desfășurare în Maglavit

Lucrările pentru canalizare, în plină desfășurare în Maglavit

Este un sfârșit de an plin în comuna Maglavit, unde se lucrează concomitent la finalizarea mai multor proiecte, iar alte investiții sunt pe lista de așteptare pentru obținerea fondurilor necesare.

Se lucrează la rețeaua de apă și canalizare, dar și la cadastrarea generală a comunei. Când vor fi finalizate aceste proiecte și ce alte investiții sunt prioritare pentru administrația din Maglavit, aflăm de la primarul comunei, Marius-Iosif Mureșan.

Se introduce canalizarea

Unul dintre proiectele de importanță majoră care se află în plină desfășurare în prezent este proiectul de introducere a rețelei de apă și canalizare, unde Primăria vine cu un efort financiar de 1,2 milioane lei din fonduri proprii.
„Este un proiect în decurs de implementare. Satul Hunia are canalizarea gata în proporție de 95% cu branșamente cu tot, iar rețeaua de apă, undeva la 75%. Magistrala este realizată, se lucrează la branșarea gospodăriilor”, transmite edilul comunei Maglavit, Marius-Iosif Mureșan.

Proiectul are ca termen de finalizare anul 2023, precizează primarul. Acesta spune că la jumătatea anului viitor, se vor termina lucrările în satul Hunia, după care se vor începe lucrările în Maglavit.

„În satul Maglavit este deja introdusă rețeaua de apă, de mai mult timp, vom introduce doar canalizarea”, a declarat Mureșan. „La anul, când vremea o va permite, vor începe excavările pentru a introduce rețeaua. Este un proiect major pentru comună, care va contribui foarte mult la creșterea gradului de confort al cetățenilor și ne va duce un pas mai departe în drumul spre dezvoltare”, a mai spus primarul.

A fost demarată cadastrarea generală a comunei

Tot în derulare este proiectul de cadastrare generală a comunei, care are un termen de realizare de 700 de zile, conform administrației locale.

„Am demarat proiectul de cadastrare acum 2 luni, atât pentru spațiul intravilan cât și pentru extravilan. Am realizat și cadastrarea străzilor”, menționează primarul din Maglavit.

Primăria vrea să modernizeze drumul care face legătura între Severin și Craiova

O investiție importantă, aflată în așteptare, este un proiect depus recent de administrație pe programul „Anghel Saligny”. Este vorba despre asfaltarea străzii Notarilor, pe o lungime de 4 kilometri. Strada leagă DN 56 de DN56 A, adică Maglavit-Severin de Craiova-Calafat.

„Sunt finalizate acolo lucrările la rețele și se poate interveni cu asfaltare acum. Ar fi un lucru extraordinar să primim finanțarea, pentru că ar decongestiona traficul în zonă. Cei care vin de la Craiova, în direcția Severin, trec prin localitatea noastră, pe strada Gării, este și aglomerat și se circulă și cu viteză”, spune Marius-Iosif Mureșan. Valoarea investiției este de aproximativ 6 milioane de lei.

Alte proiecte importante pentru comuna Maglavit vor fi detaliate în alte materiale viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS