22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriComuna Predești va avea un dispensar uman la standarde europene

Comuna Predești va avea un dispensar uman la standarde europene

Administrația locală din comuna Predești a reușit să atragă fonduri pentru construirea de la zero a unui dispensar uman la standarde europene.

Clădire modernă, construită de la zero

Primarul localității, Florian Șerban, spune că investiția era o necesitate, pentru că este nevoie de îmbunătățirea accesului la servicii medicale pentru cetățeni, mai ales în această perioadă în care sănătatea populației a devenit prioritatea zero la nivel mondial, ca urmare a situației pandemice.

„În momentul actual, dispensarul funcționează într-o clădire privată. Este vorba de un apartament cu trei camere, unde funcționează cabinetele medicilor de familie. A trebuit să luăm această inițiativă și să construim o clădire de la zero. Vom asigura, astfel, condiții mai bune pentru serviciile medicale oferite cetățenilor, la standarde moderne, într-un spațiu cu totul nou, care va fi dotat cu toate cele necesare”, transmite edilul comunei Predești.
Proiectul de construire și dotare a dispensarului uman are o valoare de 2.428.516 lei și a fost depus la Compania Națională de Investiții (CNI).

Școala Gimnazială din Predești va fi reabilitată energetic

Alături de investițiile în sănătate, primăria Predești a făcut o prioritate din educație și asigurarea de condiții bune de funcționare pentru unitățile de învățământ. Printre proiectele depuse de primărie se numără, astfel, și o investiție pentru reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII din satul Predești. Proiectul are o valoare de 3.571.224 lei.
„Acoperișurile celor două corpuri de școală, ferestrele, ușile, termosistemul, panourile solare pentru apa caldă vor fi înlocuite, la fel și parchetul din sălile de clasă”, explică primarul Florian Șerban.

Importantă pentru comunitate este vestea că administrația locală a solicitat și sumele necesare pentru repararea a două poduri care au fost distruse de ploi.
„În urma ploilor s-au distrus două poduri din comuna Predești. Unul este peste pârâul Raznic și unul peste pârâul Merețel. Este nevoie să le reparăm și am făcut cerere la Comitetul pentru Situații de Urgență pentru reabilitarea acestora. Valoarea lucrările se ridică la aproximativ 2 milioane de lei”, a declarat primarul din localitate.

La aceste proiecte se adaugă și cele trei depuse recent de administrație în cadrul programului „Anghel Saligny”, prezentate într-un material anterior (asfaltarea satului Predești, canalizarea și modernizarea Drumului Comunal 77, Predeşti – Predeştii Mici – Bucicani), dar și alte investiții care urmează a fi prezentate într-un material viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS