12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMusk întreabă pe Twitter dacă să vândă 10% din acțiunile sale Tesla și spune că va respecta rezultatul sondajului

Musk întreabă pe Twitter dacă să vândă 10% din acțiunile sale Tesla și spune că va respecta rezultatul sondajului

Directorul general al Tesla, Elon Musk, și-a întrebat sâmbătă, într-un sondaj pe Twitter, cei 62,5 milioane de urmăritori, dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla, transmite Reuters, conform Hotnews.

Cea mai bogată persoană din lume anunțase anterior că s-ar putea confrunta cu o impunere fiscală „masivă” în acest an, deoarece trebuie să exercite un număr mare de opțiuni pe acțiuni care vor ajunge la scadență anul viitor.
„Rețineți, nu iau vreun salariu în numerar sau vreun bonus de nicăieri. Am doar acțiuni, prin urmare, singura modalitate prin care pot plăti personal impozite este să vând acțiuni”, a declarat Musk pe Twitter, sâmbătă.

„În ultima vreme se vorbește mult despre câștigurile nerealizate ca fiind un mijloc de evitare a impozitelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla”, a spus el, referindu-se la o „taxă a miliardarilor” propusă de democrați.

Musk a criticat propunerea de taxă, care ar afecta 700 de miliardari și ar impune taxe pentru câștigurile de capital pe termen lung asupra activelor tranzacționabile pe bursă, indiferent dacă acestea au fost sau nu vândute.

O zecime din acțiunile Testa echivalează cu 21 miliarde de dolari

Musk a declarat că va respecta rezultatele sondajului, indiferent de rezultatul acestuia.
Sondajul a primit aproape 2 milioane de răspunsuri în șapte ore după ce l-a postat, 55% dintre respondenți aprobând propunerea de vânzare a acțiunilor.
Sondajul este programat să se încheie duminică, în jurul orei 15.00 ET (22.00 ora României).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS