23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimăria Castranova vizează fonduri pe Programul Anghel Saligny

Primăria Castranova vizează fonduri pe Programul Anghel Saligny

Primăria Castranova continuă strategia de investiţii în proiecte importante cu ajutorul programelor care asigură linii de finanţare pentru dezvoltarea locală. Astfel, după ce comuna a reuşit să aducă bani pentru proiecte de infrastructură locală, precum apa sau canalizarea, edilul Dumitru Măceşanu anunţă că administraţia locală a depus deja proiecte în cadrul noului program Anghel Saligny şi urmăreşte cu interes fondurile obţinute de România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru a desfăşura noi proiecte esenţiale pentru viitorul localităţii.

Canalizare în satul Puţuri

După ce Primăria a reuşit să obţină fonduri pentru implementarea unui proiect de canalizare în Castranova, pe o lungime de 24 de kilometri, proiect care ar putea fi finalizat în vara anului viitor, administraţia a pregătit documentaţia pentru a extinde canalizarea din comună şi în satul Puţuri.
“Ne dorim să obţinem finanţare cât mai repede pentru a putea demara lucrările la canalizare şi în satul Puţuri”, transmite edilul.

Asfaltare, tot prin “Anghel Saligny”

Tot în cadrul programului “Anghel Saligny”, primăria anunţă că a depus şi două proiecte pentru modernizarea unor drumuri din comună.

“Este vorba de nişte proiecte care vizează asfaltările unor drumuri, unul de cinci kilometri şi unul de 10 kilometri”, specifică Dumitru Măceşanu.
Astfel, dacă proiectele vor fi aprobate, în comuna Castranova infrastructura s-ar îmbunătăți considerabil.

Gazele, prioritatea zero

Prioritatea zero pentru investiţiile viitoare este, însă, introducerea reţelei de gaze naturale, transmite primarul din Castranova.

“Urmează să vedem dacă vom depune pe Anghel Saligny sau pe PNRR proiectul pentru alimentarea cu gaze, care este unul dintre cele mai importante proiecte. Din punctul meu de vedere, acesta reprezintă prioritate zero. Avem deja realizat studiul de fezabilitate. Dacă lucrurile merg bine, sperăm în 2025 vom avea gaze în Castranova”.

PNRR, o altă sursă de finanţare urmărită cu atenţie de administraţie

O altă sursă de finanțare pentru investiții în comună urmărită de către administrația locală este Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR). Primăria Castranova speră să mai atragă fonduri și din această direcție, pentru a putea implementa noi proiecte pentru dezvoltarea localității.

„Urmărim îndeaproape şi PNRR, ca să vedem ce proiecte vom putea depune, căci este important să atragem finanțare din toate sursele disponibile, astfel încât să realizăm cât mai multe investiții”, menționează Dumitru Măceșanu.
Acesta adaugă că pe lângă proiectele majore, care necesită finanțări considerabile ce pot aprobate în cadrul programelor naționale sau europene, administrația desfășoară constant și proiecte mai mici, dar importane în comunitate.

„Spre exemplu, am instalat două centrale termice la şcoala din satul Puţuri, am schimbat acoperişul dispensarului. Apar mereu lucruri de făcut. Încercăm să ţinem pasul, să mergem înainte, să facem tot ce ține de noi pentru binele comunei”, transmite edilul Măceșanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS