-1.7 C
Craiova
joi, 20 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăBani & AfaceriBursele au urcat luni la niveluri record

Bursele au urcat luni la niveluri record

Bursele au urcat luni la niveluri record, înaintea unor şedinţe ale băncilor centrale din această săptămână aşteptate cu interes de investitori, susţinute de aşteptările investitorilor pentru măsuri de stimulare în Japonia şi neinfluenţate de temerile legate de majorările viitoare de dobânzi, care au temperat preţurile obligaţiunilor, informează News.ro.

În Statele Unite, indicii au atins niveluri record, susţinuţi de sectorul energiei, dar s-au retras apoi, fiind tranzacţionaţi aproape în stagnare.

În Europa, indicele pan-european STOXX 600 a închis în urcare cu 0,7%, la un nivel record, influenţat de evoluţiile post-electorale din Japonia şi de stabilizarea preţurilor cărbunelui în China.

Componenta bancară a indicelui STOXX 600 a atins cel mai ridicat nivel din peste doi ani, consemnînd cea mai bună evoluţie, pe fondul creşterii randamentului obligaţiunilor în perspectiva unei majorări a dobînzilor de către Banca Centrală Europeanp, anul viitor.

Indicele global MSCI a urcat cu 0,25%. Indicele japonez Nikkei a închis în creştere cu 2,6%, dypă ce Partidul Liberal Democratic al premierului Fumio Kishida a obţinut o victorie neaşteptat de confortabilă în alegeri, mărind aşteptările pentru stabilitate politică şi măsuri de stimulare.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane în funcţie de un coş de şase valute, a scăzut cu 0,24%, la 93,966. Euro a avansat cu -0,28%, la 1,1592 dolari pe unitate.

Preţurile petrolului au scăzut, după ce eliberare de către China a unor rezerve de benzină şi motorimă a atenuat îngrijorările privind oferta limitată de carburanşi la nivel global.

Investitorii aşteaptă o reuniune de joi a marilor producători de petrol, care ar putea mări ţintele de producţie.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 1,1%, la 84,63 dolari pe baril, în timp ce petrolul WTO, de referinţă pe piaţa americană, a urcat cu 0,59%, la 84,06 dolari pe baril.

Preţul spot al aurului a crescut cu 0,6%, la 1.793,06 dolari uncia. Bitcoin a scăzut cu 0,7%, la 61.949,27 dolari pe unitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecReușești să fii în centrul atenției, să-ți îmbunătățești imaginea...

ȘTIRI GdS