9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCanalizarea în Castranova, aproape de final

Canalizarea în Castranova, aproape de final

În vara anului 2022, comuna Castranova ar putea avea canalizare. Primarul comunei Castranova, Dumitru Măceşanu, spune că proiectul se apropie, pas cu pas, de final.

Şi alte proiecte importante se află în programul administraţiei locale în această perioadă.

24 de kilometri de canalizare

Proiectul pentru introducerea canalizării în Castranova a fost depus în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II şi are o valoare de aproximativ 12 milioane de lei. Până în prezent, s-a lucrat la introducerea conductei.

“Mai avem puţin şi finalizăm introducerea conductei. Va urma construirea staţiei de epurare. Este un proiect pe care îl implementăm cu fonduri din cadrul programului PNDL II. Sperăm că la vară canalizarea va fi funcţională”, precizează edilul Dumitru Măceşanu.

Extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Puţuri

O altă investiţie majoră în decurs de realizare în comună este extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Puţuri. Pentru acest proiect, primăria Castranova a obţinut fonduri de 4 milioane lei prin PNDL II.

“Avem acum cinci kilometri finalizaţi de conductă, 400 de cămine cu branşamentele finalizate, două puţuri satul Puţuri, pentru că extinderea e făcută special pentru acest sat. Noi aveam reţea de alimentare cu apă, dar pe timp de vară staţia nu face faţă şi am luat această hotărâre să optăm pentru o extindere cu staţie de tratare şi de pompare a apei. Deja se încep lucrările la staţie şi sperăm ca în primăvară să fie gata”, a declarat primarul comunei Castranova.

Sediu nou pentru Primărie

În curând, comuna va avea şi un sediu nou pentru Primărie. Pentru construcţia noii clădiri, s-au obţinut fonduri europene în procent de 25%, prin GAL, iar 75% din finanţare este de la bugetul local.

“S-a ajuns la primul nivel cu lucrările. Urmează să se toarne placa şi sperăm ca până la sfârşitul anului să reuşim să ajungem la acoperiş, iar la anul să definitivăm cu finisajele”, spune edilul Măceşanu.

Tot cu bani de la bugetul local, primăria Castranova urmează să asfalteze o porţiune de 2,6 kilometri din satul Puţuri.

“Din păcate, am avut contestaţii la licitaţie şi abia săptămâna trecută am primit răspuns de la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor. Urmează să semnăm contractul de atribuire şi, dacă vremea ne permite, să ne şi apucăm de treabă.”

Proiectele pentru dezvoltarea localităţii nu se opresc aici. Administraţia locală se orientează către noile surse de finanţare şi pregăteşte noi investiţii mari.

“Lucrăm şi alte proiecte, pe noul program Anghel Saligny deja am depus trei pentru investiţii importante. Continuăm această muncă pentru a dezvolta comuna!”, transmite Dumitru Măceşanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS