8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAbsolvenţii de drept din Oltenia se pot înscrie la LEXTOP, centru de pregătire pentru admiterea în profesii juridice

Absolvenţii de drept din Oltenia se pot înscrie la LEXTOP, centru de pregătire pentru admiterea în profesii juridice

„Orice idee se naşte din necesitate”. Din data de 1 septembrie 2021, LEXTOP, centru de pregătire suport şi instruire pentru admiterea în profesii juridice, şi-a deschis porţile. Este primul astfel de centru deschis în Oltenia, la Craiova. Graţie acestei oportunităţi, pregătirea la nivel înalt devine mult mai accesibilă pentru absolvenţii de drept din regiune care ţintesc o carieră în domeniu şi care până acum se vedeau nevoiţi, de multe ori, să facă drumuri obositoare în ţară pentru a se pregăti la un astfel de centru.

În perioada următoare, la centrul LEXTOP se vor derula şi modulele de pregătire psihologică şi pentru interviu, probe esenţiale pentru concursul de admitere în magistratură. Echipa LEXTOP oferă suport motivaţional pe tot parcursul derulării probelor de concurs.

Am discutat şi interacţionat cu tineri absolvenţi bine pregătiţi şi foarte determinaţi”

Ideea creării unui astfel de centru de pregătire suport a fost salutată de către tinerii absolvenţi şi de către colaboratori.

„Am discutat şi interacţionat cu tineri absolvenţi bine pregătiţi şi foarte determinaţi”, transmite echipa LEXTOP. Specialiştii care fac parte din echipa centrului se adresează îndeosebi tinerilor absolvenţi care, ca urmare a trecerii unei perioade de timp de la dobândirea cunoştinţelor, sunt interesaţi să reia aspecte din materie, să le consolideze, dar şi să dobândească noi informaţii, actualizate, în raport cu ritmul modificărilor dispoziţiilor legislative.

Suport realist şi plan de învăţare bine structurat

Echipa centrului sprijină candidaţii prin suport concret şi realist în procesul de instruire, în baza unui plan organizat şi bine fundamentat de acumulare şi aprofundare a cunoştinţelor la nivel avansat, atât teoretic cât şi practic.

„Când faci ceva pentru tine, rămâne pentru tine. Când faci ceva pentru ceilalţi, rămâne pentru totdeauna”, spunea Einstein. „Suntem bucuroşi să putem împărtăşi din cunoştinţele noastre celor care au nevoie de ele, contribuind la progresul în comunitate”, spun reprezentanţii LEXTOP.

„Independent de nivelul de pregătire la care se situează un candidat, acesta primeşte un bagaj informaţional bogat şi eficient, adaptat la noile realităţi ale examenelor pentru admitere în profesii juridice. Misiunea noastră este să aprofundăm materia, să fixăm şi să extindem aria de cunoştinţe, totul într-o formulă dinamică, antrenantă, care să ducă la deprinderea unui stil de învăţare optim. Aici includem şi organizarea eficientă a timpului, dar şi alte metode şi strategii”.

Pregătire atentă pentru probele de interviu

Pregătirea include şi dicţie şi abilităţi de comunicare în public, care vizează probele de interviu, cruciale în concurs. De altfel, în cadrul modulelor, se pune accent pe toate aspectele importante din procesul de admitere.

Înscrierile pentru pregătirea în cadrul centrului LEXTOP continuă, iar detalii se pot obţine la telefon 0738131746 sau email: [email protected].

Website: www.lextop.ro

Facebook: fb.com/lextop.romania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS