9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriValea Stanciului va avea spital. Ce alte investiţii anunţă primăria

Valea Stanciului va avea spital. Ce alte investiţii anunţă primăria

Lista de investiţii pentru dezvoltarea comunei Valea Stanciului cuprinde câteva obiective care vor aduce mari beneficii comunităţii, printre cele mai importante fiind transformarea dispensarului într-un spital, aducţiunea de gaze şi canalizarea.

Spital şi laborator de analize medicale

Având în vedere numărul mare de locuitori, dispensarul din comună va fi transformat într-un spital unde locuitorii comunei şi ai comunelor învecinate vor beneficia, pe lângă asistenţa medicilor de familie şi stomatologi, şi de cabinete moderne de fizioterapie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie, ORL, stomatologie, cât şi de un laborator pentru analize medicale. Unitatea medicală va fi dotată şi cu o salvare care să servească cetătenilor care nu se pot deplasa la spitalul din comună, anunţă primarul Ionel Ovidiu Gîngioveanu. În plus, se va reabilita și curtea exterioară, aceasta fiind împrejmuită și dotată cu alei pietonale, parcări auto și spații verzi.

Gaze şi canalizare pentru condiţii moderne de trai

Unul dintre cele mai importante proiecte, care va ridica nivelul de trai la noi standarde, este aducțiunea cu gaze. „Se lucrează intens la proiectarea acestei aducţiuni împreună cu comunele învecinate, urmând să se facă racordarea la conducta principală din localitatea Segarcea”, precizează edilul Ionel Gîngioveanu.
În plus, peste 17 milioane de euro s-au investit şi se investesc în canalizare şi asfaltarea de drumuri, pentru a schimba faţa comunei şi vor aduce, implicit, un confort sporit celor peste 5.000 de locuitori.
„În total, este vorba de 20 de kilometri de reţea de canalizare – 8 pe strada principală şi de alţi 12 pe străzile secundare, proiect în valoare de două milioane de euro, la care se adaugă încă 35 km canalizare prin proiectul depus la Ministerul Dezvoltării alături de cel de alimentare cu apă, proiecte ce vor cuprinde întreaga comună”, transmite primarul.

Străzile de comună, asfaltate

În întreaga comuna Valea Stanciului a început în forţă acţiunea de asfaltare a străzilor.
Zece milioane de euro au fost investiți în infrastructura rutieră a localităţii, banii fiind obţinuţi de la bugetul de stat, prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI).

În total, 36 de străzi din Valea Stanciului, însumând aproape 20 de kilometri, vor fi asfaltate.
„Asta va face ca aproape 80% din drumurile comunei să aibă un aspect modern. Pentru restul de străzi, a fost depus la Compania Națională de Investiții un alt proiect, astfel se va reuşi asfaltarea întregii comune”, transmite primarul.
Pe lângă aceste investiții strategice, în Valea Stanciului primăria lucrează și la alte proiecte importante, de la construcția unui nou sediu de primărie, la reabilitarea altor unități de învățământ, construirea de terenuri de sport și reabilitarea târgului comunal, a parcului și a Căminului Cultural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS