16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBitcoin a atins cel mai mare nivel din ultimele 3 luni: 50.000 de dolari

Bitcoin a atins cel mai mare nivel din ultimele 3 luni: 50.000 de dolari

Bitcoin a depășit pragul psihologic 50.000 de dolari, după ce în ultimele 3 luni a trecut printr-o perioadă de scădere. Și alte monede virtuale au avansat, spre exemplu Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă după Bitcoin, care a crescut cu peste 3%.

Maximul istoric atins de Bitcoin în 2021 a fost în luna aprilie, de peste 64.000 de dolari, dar a scăzut considerabil în iunie și iulie, valoarea sa fiind sub 30.000 de dolari, după ce autoritățile din China au reînnoit controlul de reglementare, scrie CNN.

Creșterea valorii de luna aceasta se datorează și PayPal, care a anunțat că va permite oamenilor să cumpere, să dețină și să vândă patru tipuri de criptomonede în Marea Britanie: ethereum, litecoin, bitcoin și bitcoin cash.

Anunțul marchează și prima extindere internațională a ofertei de monede digitale a companiei în afara Statelor Unite, unde a lansat serviciul în octombrie 2020.

Compania a transmis printr-un comunicat că decizia PayPal ajută la „accesul, cunoașterea și explorarea criptomonedelor”, care „au potențialul de a deveni mainstream în Marea Britanie.

Bitcoin, dar și celelalte monede digitale, au mai primit un impuls luna trecută, după ce Elon Musk (CEO Tesla) și Jack Dorsey (CEO Twitter) au relatat cum vor introduce criptomonedele în afacerile lor.

De asemenea, săptămâna trecută, Coinbase, liderul burselor SUA în funcție de volumul tranzacțiilor, a anunțat că va cumpăra criptomonede în valoare de 500.000 de milioane de dolari și va investi 10% din toate profiturile generale în activele digitale care merg mai departe.

Elrond, criptomoneda românească dezvoltată de un startup sibian

În România, criptomoneda Elrond (EGLD), dezvoltată de un startup sibian de tehnologie blockchain, a ajuns la o capitaliazre de piață de 1,9 miliarde de dolari.

Rețeaua Elrond este capabilă să proceseze peste 15.000 de tranzacții pe secundă li poate scala cu cererea la peste 100.000 de tranzacții pe secundă.

Tehnologia Blockchain, utilizată în contextul criptomonedei, este aplicabilă în numeroase domenii și poate stoca o bază publică de date, protejare de criptografie.

Startup-ul din Sibiu Elrond, dezvoltatorul criptomonedei românești ERD și “Facebook-ul medical” FEEEEL.Health, au încheiat anul trecut un parteneriat pentru a echipa cu tehnologie blockchain platforma online care conectează pacienții cu ofertanții de servicii medicale, clinici, spitale, laboratoare, farmacii, medici și dentiști.

Elrond a fost fondată în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS