11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriJaf istoric de criptomonede: peste 600 de milioane de dolari

Jaf istoric de criptomonede: peste 600 de milioane de dolari

Criptomonede în valoare de peste 600 de milioane de dolari au fost furate astăzi de hackeri după ce au exploatat unele vulnerabilităţi ale protocolului PolyNetwork, potrivit sitului decrypt.co, care citează un anunţ pe twitter postat de dezvoltatorii platformei.

„Ne pare rău să anunţăm că #PolyNetwork a fost atacată pe @BinanceChain @ethereum şi @0xPolygon,” se arată în anunţ. „Îi sfătuim pe minerii de pe blockchainurile afectate şi exchange-urile de criptomonede să blocheze monedele care vin de la adresele de mai sus“, mai spune mesajul. Este vorba despre trei adrese cunoscute care ar aparţine atacatorilor: una de Ethereum care conţine criptomonede în valoare de 264,8 milioane de dolari, una de Binance Smart Chain ($250.8 million) şi alta de Polygon ($85 million).

În aceste condiţii, furtul de astăzi ar putea fi cel mai mare din istoria criptomonedelor. Recordul negativ anterior aparţinuse exchangului Coincheck care a pierdut circa 530 de milioane de dolari în ianuarie 2018 după ce a fost atacat de hackeri. Deoarece PolyNetwork este un protocol interoperabil, adică poate comunica cu alte blockchainuri, este posibil ca şi alte proiecte să fi fost afectate de furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS