10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCardiologul îți dezvăluie: De ce este nevoie de o ecografie cardiacă?

Cardiologul îți dezvăluie: De ce este nevoie de o ecografie cardiacă?

Cu sau fără simptome, fiecare persoană ar trebui să facă, la un moment dat, o ecografie cardiacă pentru a vedea care este starea inimii sale. Ecocardiografia nu este doar o investigație de diagnostic, ci și un examen imagistic care poate sprijini prevenția.

Iar inima nu dă întotdeauna semne că ar fi ceva în neregulă. „Uneori, semnele apar târziu, în timp ce o consultație preventivă poate să ajute la diagnosticarea din timp a anumitor afecțiuni care pot fi, apoi, ținute sub control”, explică medicul cardiolog Radu Popa, de la Centrul Medical Speranța.
De multe ori, o simplă ecografie, care nici nu doare și nici nu iradiază, poate salva vieți.

Ecografia 4D, cea mai avansată tehnologie

Ecografia 4D este cea mai avansată tehnologie din domeniu, care coroborează beneficiile inteligenței artificiale cu precizia imaginii și oferă informații de înaltă acuratețe.
Iar diagnosticul precoce, care permite tratarea pacienții mai devreme, este esențial.

„Diagnosticarea cât mai rapidă şi mai exactă a unei boli şi tratarea acesteia sunt foarte importante pentru că duc la evitarea internărilor în spitale pentru boli de inimă și a accidentelor vascular cerebrale. În unele cazuri, pot fi evitate tratamentele inutile la pacienții la care nu este nevoie sau, din contră, se poate institui mult mai devreme tratamentul specific medicamentos sau intervențional, înainte ca boala să fie deja complet instituită. Persoanele care au risc cardiovascular (hipertensiune arterială, colesterol ridicat, diabet) şi urmează un tratament adecvat îşi reduc pe termen mai lung cheltuielile de sănătate prin evitarea bolilor cardiovasculare şi cerebrovasculare (atac de cord, stop cardiac, accident vascular cerebral etc) şi pot să fie active mai mult timp şi să aibă o viaţă normală”, transmite medicul centrului Speranța.

Echipa de cardiologie Centrul Medical Speranța este formată din Dr. Radu Popa, Dr. Adrian Coandă şi Dr. Diana Dragu Cherata. Centrul Speranţa se află pe str. Înfrățirii, nr. 16, iar programări se pot face la numărul de telefon 0771.493.887.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS