-1.5 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCotația Bitcoin a atins un nou record

Cotația Bitcoin a atins un nou record

Criptomoneda bitcoin a depăşit sâmbătă, pentru prima dată, pragul de 60.000 de dolari, o creştere stimulată potrivit analiştilor de planul de relansare semnat de preşedintele american Joe Biden, informează AFP.

Potrivit site-ului specializat CoinMarketCap, sâmbătă la prânz cea mai populară criptomonedă a urcat până la 60.197 dolari iar seara a urcat chiar până la 61.683 dolari.

În trei luni și-a triplat valoarea

În doar trei luni bitcoin a depăşit record după record reuşind să îşi tripleze valoarea: dacă la mijlocul lunii decembrie valora doar 20.000 de dolari, în urmă cu o lună a depăşit pragul de 50.000 de dolari pentru ca ieri să treacă de 60.000 de dolari.

În ultimele zile, „cotaţia bitcoin a urcat pentru că investitorii se aşteaptă la iminenta venire a cecurilor” prevăzute a fi distribuite consumatorilor în cadrul planului de relansare adoptat de autorităţile americane, a explicat Neil Wilson, analist la Markets.com.

În cursul acestui week-end americanii ar urma să primească cecurile şi viramentele de 1.400 de dolari pe persoană prevăzute în planul de 1.900 de miliarde de dolari ratificat joi de Joe Biden, a anunţat vineri administraţia de la Casa Albă.

„Cecurile din programul de relansare vor permite micilor investitori să pună o parte din fondurile lor în bitcoin” susţine Naeem Aslam, analist la AvaTrade, care se aşteaptă ca tendinţa de apreciere să continue „având în vedere că achiziţionarea de bitcoins a devenit mult mai uşoară în prezent”.

Creșterea exponențială îngrijorează anumiți observatori

Cu toate acestea, creşterea exponenţială a acestei criptomonede îngrijorează anumiţi observatori, care nu exclud o puternică corecţie şi chiar o explozie a unei bule speculative. Însă dacă se tem de volatilitatea pieţei de bitcoin, alţii estimează că situaţia este mult diferită faţă de cea din 2017, când preţurile au crescut într-un ritm mult mai susţinut pentru ca la începutul lui 2018 să se prăbuşească.

Pe lângă fondurile de investiţii şi anumite companii precum constructorul american de automobile Tesla, care a investit 1,5 miliarde dolari în bitcoin, numeroase persoanele fizice au început să achiziţioneze părţi de bitcoins, profitând de numeroasele platforme care au înflorit în ultimii ani.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS