6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCătre ce destinații se poate zbura de pe Aeroportul Craiova

Către ce destinații se poate zbura de pe Aeroportul Craiova

La ora actuală, sunt operaționale doar două zboruri, de pe Aeroportul Craiova. Reprezentanții instituției au declarat pentru GdS că, în conformitate cu calendarul de zbor transmis de operatorii aerieni către Aeroport, la sfârșitul lunii martie s-ar relua zborurile către 5 destinații. Totul depinde, însă, de evoluția pandemiei.

La un an de la debutul pandemiei, traficul aerian rămâne unul dintre cele mai afectate domenii. Zborurile de pe unele aeroporturi se numără pe degetele de la o mână. În plus, cursele aeriene se anulează destul de des, în special din lipsa de pasageri sau ca urmare a restricțiilor de călătorie.


Un craiovean ne-a întrebat la redacție către ce destinații se mai poate zbura de pe Aeroportul din Craiova. “La ora actuală mai sunt operaționale două zboruri de pe Aeroportul Internațional Craiova. Este vorba despre Craiova – Milano (Bergamo) și Craiova – Londra (Luton).

Pasagerii trebuie să verifice dacă mai sunt active zborurile pentru care și-au rezervat bilete, pentru că se schimbă destul de des orarul de zbor. De asemenea, unele zboruri se anulează chiar și cu o zi înainte de a fi operate”, a precizat, pentru GdS, Oana Raducanoiu, purtător de cuvânt al Aeroportului Craiova.

Restricții pentru cei care călătoresc din și înspre Marea Britanie

Începând din 15 februarie, toți pasagerii care călătoresc în Marea Britanie au obligația prezentării la aeroport a următoarelor documente: un test cu rezultat negativ pentru SARS-COV-2, codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-COV-2 ce vor fi efectuate în Marea Britanie, pe durata carantinarii/autoizolarii. Înainte de călătorie, persoanele au obligația de a indica adresa la care se vor autoizola.

Cum un test costă circa 210 lire în Marea Britanie, o familie cu unul sau doi copii trebuie să cheltuie o suma mare doar pe teste. Costurile, plus restricțiile de călătorie îi determină pe călători să nu se mai înscrie pentru o nouă cursă aeriană. De aceea, zborurile către Luton și dinspre Luton către Craiova sunt anulate destul de des. Chiar și de la o zi la alta.

Către ce destinații se vor putea relua zborurile în curând

Reprezentanta Aeroportului a menționat că, din informațiile transmise de operatorii aerieni către Aeroport, în această primăvară s-ar relua zborurile către alte 5 destinații, care au fost întrerupte de pandemie. Datele au fost preluate din calendarul de zbor stabilit de comoaniile aeriene care operează zboruri de la Craiova.

“Conform orarului de zbor transmis către Aeroport de către operatorii aerieni, cursele către cele cinci destinații ar trebui să fie reluate către finalul lunii martie. Este vorba despre cursele către Koln, Roma, Birmingham, Bolognia și Madrid. Acestea sunt datele transmise de operatorii aerieni. Dar se pot schimbă în orice moment”, a declarat, pentru GdS, Oana Raducanoiu, purtătoarea de cuvânt a Aeroportului.

Informația privind reluarea curselor aeriene de la Craiova către cele 5 destinații și retur este sub rezerva schimbărilor impuse de pandemie. Zborurile pot fi restricționate în continuare sau pot fi anulate, chiar cu puțin timp înainte de a fi operate.
Pe site-ul Aeroportului Craiova nu apare afișat niciun zbor către cele 5 destinații operate înainte de pandemie.

Curse charter din Craiova, către destinații turistice

Din luna aprilie a acestui an, la Craiova vor debuta curse charter, către Egipt și Turcia. În Egipt, destinațiile de vacanță sunt în zone turistice din Sharm El Sheikh și Hurghada. Către Sharm El Sheikh se va zbura în intervalul 30.04-07.05.2021.

Iar către Hurghada vor fi două chartere, în perioada 01.04-27.05.2021 și 03.04-03.05.2021.
În perioada iunie-septembrie vor fi operabile curse charter către Antalya și Bodrum.

Cum puteți verifica, la aeroport, dacă zborul mai este valabil

Un craiovean ne-a sezisat că nu mai găsește online zborurile operate de la Craiova către diverse destinații. Pe pagină de internet a Aeroportului din Craiova nu mai sunt afișate la rubrica “Zboruri”. Reprezentanții Aeroportului au menționat că nu au mai afișat online cursele în acel segment “Zboruri”, din cauza că se anulează foarte des. Chiar și de la o zi la altă se anulează cursele aeriene.


Totuși, reprezentanții instituției spun că persoanele interesate dacă zborul de pe Aeroportul Craiova sau dispre alte destinații către Craiova pot caută direct pe pagină www.aeroportulcraiova.ro. Pe pagina principală se afișează „CAUTĂ ZBOR”. Acolo se poate verifica punctual stadiul curselor active. “Cu un simplu click pe secțiunea CAUTĂ ZBOR, persoanele interesate pot află dacă zborul către destinația căutată mai este activ sau a fost anulat”, a precizat Oana Raducanoiu. La secțiunea indicată de reprezentanta aeroportului nu sunt afișate curse aeriene nici către cele două destinații operabile, Milano și Londra.


Persoanele interesate pot să afle direct de la operatorii aerieni orarul de zbor. Dar și dacă mai sunt cursele aeriene active sau nu. Tot pe pagina Aeroportului se găsește motorul de căutare a zborurilor unui operator aerian care operează de pe Aeroportul din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS