10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAi avut COVID-19? Trebuie să faci acest test pentru a verifica dacă ai dezvoltat anticorpi!

Ai avut COVID-19? Trebuie să faci acest test pentru a verifica dacă ai dezvoltat anticorpi!

Testul SARS-COV-2 – anticorpi neutralizanți anti-proteina spike este un test efectuat pentru a monitoriza cantitatea de anticorpi după vaccinare sau pentru a evalua statusul imun la pacienții care au avut COVID.

Testul are scopul de a depista și doza anticorpii care au ca țintă proteina S (spike) a virusului SARS-C0V-2. Prin cuplarea anticorpilor de proteină S se neutralizează infecțiozitatea virusului.

Anticorpii anti-proteină S apar ca o reacție a organismului post COVID-19 sau ca răspuns la vaccinare. Testul ajută la monitorizarea în timp a anticorpilor anti-proteina S şi se recomandă a fi efectuat la 7 – 10 zile după a doua doză. De asemenea, acesta trebuie repetat la 3 și 6 luni.

Acest tip de test poate fi găsit la Centrele Medicale Phoenix, prețul lui fiind de 135 lei.

Ce alte tipuri de teste SARS-C0V-2 sunt disponibile la Centrele Medicale Phoenix Medicover?

La Centrele Medicale Phoenix sunt disponibile alte 3 tipuri de testări necesare pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu SARS-CoV-2: testul anticorpi IgG și IgM, RT PCR și teste rapide antigen.

Test RT PCR

Real Time PCR este un test care infirmă sau confirmă infectarea cu SARS CoV 2. Testarea se realizează prin exsudat nazal/ faringian sau nazofaringian. Un test cu rezultat pozitiv arată că persoana are o infecție activă. Teatarea RT PCR evidențiază virusul și la persoanele asimptomatice.  Prețul este de 315 lei.

Test anticorpi IgG și IgM

Testarea Anticorpi IgG și IgM este o testare serologică, ce se face prin recoltare din sânge venos. Acest tip de testare este cel care indică dacă persoana a avut contact cu acest virus și dacă a dezvoltat anticorpi specifici.
Testul poate fi efectuat oricând, fără o pregătire prealabilă a pacientului. Acuratețea este foarte ridicată, de 99% și se face prin prelevare de sânge venos. Prețul este de 150 lei.

Test rapid COVID-19 Antigen

Acesta este cel mai nou tip de testare, care poate indica infecția în faza acută a bolii, chiar și în cazul pacienților asimptomatici. Testul se realizează în numai 10 minute și are o acuratețe ridicată. Prelevare se face prin exsudat nazofaringian/ orofaringian. Prețul este de 135 lei.
Detalii pot fi găsite aici https://phoenix-hospital.ro/oferte/testul-anticorpi-igg-sars-cov-2-si-rt-pcr-la-centrul-medical-phoenix
Pentru programări, poți apela unul dintre numerele de telefon de aici, în funcție de orașul în care te afli https://phoenix-hospital.ro/contact

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS