16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeO ecografie Doppler poate preîntâmpina un AVC

O ecografie Doppler poate preîntâmpina un AVC

Uneori, o simplă ecografie ne poate salva viața. Este și cazul ecografiei Doppler vascular. Aceasta poate furniza informații prețioase despre fluxul sanguin și poate preveni un accident vascular sau amputarea membrelor.

La ce ajută un Doppler vascular?

Ecografia Doppler vasculară este o metodă esențială pentru evaluarea pacienților cu diverse forme de insuficiență venoasă superficială, dar și pentru depistarea bolii arteriale periferice, ateromatozei carotidiene sau aortice sau chiar pentru depistarea eventualelor tumori vasculare.

„Ecografia doppler ne ajută să descoperim dacă există depuneri de grăsimi pe pereții vaselor sanguine. Sunt plăcile de aterom, care îngustează acești pereți și nu mai permit un flux normal de sânge. De asemenea, doppler-ul poate identifica trombii – cheagurile de sânge – care pot duce la AVC. Trebuie avut în vedere că ateroscleroza afectează în genereal tot organismul. Putem să efectua doppler pentru vasele abdominale și chiar doppler pentru arterele renale. O ecografie doppler poate preveni cazurile de cangrenă la nivelul membrelor, care duc uneori chiar la pierderea acestora”, explică medicul cardiolog Radu Popa, cu competență în ecografie vasculară.

„La Centrul Medical Speranța, folosim un echipament modern pentru Doppler vascular, care ne permite să obținem toate aceste informații prețioase cu maximă acuratețe”, adaugă doctorul.

Cine ar trebui să facă periodic Doppler vascular?

“Ecografia Doppler vascular are o importanță majoră pentru persoanele cu afecțiuni cardiace, dar și pentru pacienții hipertensivi, pentru diabetici sau pentru persoanele care au suferit un accident vascular cerebral sau care au în familie un astfel de precedent. Dacă simți amorțeli la nivelul membrelor, este iarăși indicat să faci un Doppler vascular”, specifică dr. Adrian Coandă.

1 din 5 pacienți prezintă modificări la ecografiile de carotide, de aortă abdominală sau doppler arterial venos. Aceste anomalii pun viața în pericol.

Ecografia Doppler este o investigație simplă, care nu doare și nu iradiază.

Centrul Medical Speranța se află pe str. Înfrățirii, nr. 16. Telefon: 0771.493.887

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS