27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSindicaliştii de la ALRO Slatina afirmă că fabrica riscă închiderea activităţii

Sindicaliştii de la ALRO Slatina afirmă că fabrica riscă închiderea activităţii

Preşedintele Sindicatului Liber Aluministul din cadrul ALRO Slatina, Constantin Popescu, a susţinut luni, într-o conferinţă de presă, că fabrica riscă să îşi închidă activitatea în condiţiile în care nu a primit încă banii conform schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori industriali de energie electrică.

Popescu a afirmat că ALRO ar trebui să primească prin schema de ajutor de stat pentru marii consumatori industriali de energie o sumă de circa 40-50 de milioane de dolari şi de aceeaşi schemă de ajutor de stat ar trebui să beneficieze şi alţi mari consumatori industriali de energie.

Sindicaliştii au menţionat că în urmă cu aproximativ două luni premierul Ludovic Orban a anunţat că marii consumatori industriali de energie vor beneficia de ajutoare de stat, însă până în prezent banii nu au fost plătiţi către companii.

„Guvernul României a adoptat OUG-ul prin care se instituie schema de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice. Nici până la această dată nu ne-am primit banii care ne revin de drept”, se precizează într-un comunicat al Sindicatului Liber Aluministul.

Sindicaliştii au mai susţinut că în situaţia închiderii ALRO ar fi afectate direct sau indirect 20.000 de persoane, în special salariaţi ai companiei şi familiile acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS