13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriInvestiţii importante în comuna Greceşti

Investiţii importante în comuna Greceşti

Pe lângă investiţiile în drumuri, educaţie şi sănătate, primăria Greceşti a urmărit, în strategia de dezvoltare, şi obiective în plan social şi pentru întâmpinarea nevoilor spirituale ale localnicilor.
Astfel, primarul Marcel Corîci a inaugurat un monument pentru eroi şi capele la bisericile din satele comunei.

Monument pentru soldaţii căzuţi în luptă

Realizarea Monumentului Eroilor din comuna Grecești, așezat în centrul localității, era o necesitate, consideră primarul: „Era firesc să existe un astfel de monument, întrucât oamenii au căzut pe câmpul de luptă, aici, chiar și în Războiul de Independență din 1877. În Primul Război Mondial, am avut 240de soldați căzuți pe câmpul de luptă. Se cuvenea să le aducem un omagiu, să îi păstrăm în memoria comunității, iar acesta a fost scopul acestui monument, dezvelit în 2016”.

Capele la bisericile din Greceşti

Pentru nevoile spirituale ale cetăţenilor, administraţia locală s-a preocupat de amenajarea unor capele la bisericile din localitate, cu anexe şi spaţii pentru pomenire şi tradiţiile creştineşti. „Avem în lucru o capelă la Biserica Busu, am realizat alte două capele, cu anexe și spații de pomenire, la bisericile Bărboi și Grecești. Mai avem o capelă de realizat la biserica Gropanele”, transmite edilul.


Pe lângă acestea, primăria s-a ocupat și de căile de acces către cimitirele Stăncești-Busu. „Printr-un proiect european, am reușit să construim strada către cimitirul Stăncești, pe o lungime de aproximativ un kilometru. În acest fel, am reușit să sprijinim oamenii să poată ajunge la cimitir în orice perioadă a anului, chiar dacă vremea este nefavorabilă”, adaugă Marcel Corîci.

Investiţii în zona pârâului Raznic

Alte investiţii importane au fost realizate în zona pârâului Raznic.
„Am reușit să decolmatăm pârâul Raznic pe o distanță de trei kilometri, în zona Târgul Busu – Pod Cruceru. Aveam mereu probleme cu inundațiile, deși e un pârâu care nu are apă în cursul verii. Dar în condiții de ploi abundente, produce mari daune și era absolut necesară această intervenție în zonă”, detaliază primarul comunei Greceşti.

„Am construit și două podețe peste pârâul Raznic, în satul Grecești. Erau necesare, pe 1,6 kilometri am intervenit la albia pârâului prin dalare și construirea unor diguri de protecție”, mai spune acesta.

Împădurire în fiecare an

Un obiectiv aparte aflat pe lista primarului Marcel Corîci l-a reprezentat împădurirea terenurilor din Greceşti. Acesta explică: „În fiecare mandat mi-am propus ca în fiecare an să împădurim măcar 1 hectar de teren, aveam zone expuse eroziunii și alunecărilor de teren. Așa că, în fiecare an, am plantat salcâm, iar în ultimul an am plantat un hectar de cer.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS