22 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Fond de investiții de 120 milioane Euro pentru startup-uri IT din Europa

Fond de investiții de 120 milioane Euro pentru startup-uri IT din Europa

Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de câteva milioane de euro fiecare, printr-un fond de investiții în valoare totală de 120 de milioane de euro, lansat miercuri, potrivit startupcafe.

Fondul Nauta Tech Invest V , lansat de firma de investiții pan-europeană Nauta Capital, și-a asigurat deja un buget de 120 de milioane de euro, la prima închidere, dar preconizează că va depăși angajamente de 155 de milioane de euro din partea investitorilor.

Noul fond de investiții va acorda finanțări de captal de risc în runde seed și serie A, adică de la câteva sute de mii de euro până la câteva milioane de euro fiecare. Nauta Tech Invest V caută startup-uri care dezvoltă tehnologii business-to-business.

Focusul fondului este pe startup-uri înregistrate în Spania, Germania și Marea Britanie, dar spune că va investi și în firme din restul Europei continentale care vor să se extindă în aceste țări.

Hub-urile Nauta sunt la Londra, Barcelona și Munchen. Cei din echipa de investiții pot fi contactați online AICI.

Abia lansat, Nauta Tech Invest V a și făcut o investiție: o rundă de finanțare de 2,3 milioane de dolari într-un startup britanic cu tehnologii B2B pentru privacy, denumit NumberEight.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a...

Bayern Munchen se poate spune că este...

ȘTIRI GdS

ROBOR este în scădere. Ce se întâmplă cu ratele...

Persoanele care au contractat credite prin programul Prima Casă înainte de mai 2019 vor putea beneficia, în perioada următoare, de scăderea dobânzii lunare, dacă ROBOR își continuă scăderea.

Condiţii mai bune pentru cetăţenii din Greceşti

În comuna Greceşti, investiţiile din mandatul prezent al primarului Marcel Corîci s-au desfăşurat în domenii diverse, în vederea dezvoltării în mod consistent,...

Strategie solidă a primăriei pentru dezvoltarea comunei Malu Mare

Comuna Malu Mare este una dintre cele mai dezvoltate comune din proximitatea Craiovei. În ultimii ani, localitatea a cunoscut o evoluție accelerată...

Primăria Craiova pregătește sportivilor un obiectiv unic în România

Panteonul atletismului se mută în Bănie, care își întregește baza sportivă cu una dintre cele mai frumoase arene din țară: stadionul de...

Derulare proiect „DEZVOLTAREA DURABILĂ A FIRMEI DATA ADVERTISING ...

DATA ADVERTISING SYSTEM SERVICE SRL, cu sediul în Municipiul Craiova, Str. TRAIAN DEMETRESCU nr. 23, județul Dolj,...

Calificări profesionale de viitor la Colegiul Universitar Spiru Haret...

Colegiul Universitar Spiru Haret, filiala din Craiova, organizează admitere în domeniul SANITAR şi la specializarea DETECTIV PARTICULAR până la data de 31...