12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFond de investiții de 120 milioane Euro pentru startup-uri IT din Europa

Fond de investiții de 120 milioane Euro pentru startup-uri IT din Europa

Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de câteva milioane de euro fiecare, printr-un fond de investiții în valoare totală de 120 de milioane de euro, lansat miercuri, potrivit startupcafe.

Fondul Nauta Tech Invest V , lansat de firma de investiții pan-europeană Nauta Capital, și-a asigurat deja un buget de 120 de milioane de euro, la prima închidere, dar preconizează că va depăși angajamente de 155 de milioane de euro din partea investitorilor.

Noul fond de investiții va acorda finanțări de captal de risc în runde seed și serie A, adică de la câteva sute de mii de euro până la câteva milioane de euro fiecare. Nauta Tech Invest V caută startup-uri care dezvoltă tehnologii business-to-business.

Focusul fondului este pe startup-uri înregistrate în Spania, Germania și Marea Britanie, dar spune că va investi și în firme din restul Europei continentale care vor să se extindă în aceste țări.

Hub-urile Nauta sunt la Londra, Barcelona și Munchen. Cei din echipa de investiții pot fi contactați online AICI.

Abia lansat, Nauta Tech Invest V a și făcut o investiție: o rundă de finanțare de 2,3 milioane de dolari într-un startup britanic cu tehnologii B2B pentru privacy, denumit NumberEight.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS