26.4 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Electroputere a rămas cu opt angajați, dintre care jumătate sunt la Resurse Umane

Electroputere a rămas cu opt angajați, dintre care jumătate sunt la Resurse Umane

Colosul industrial din Craiova a oprit activitatea operațională. Acționarul majoritar așteaptă să vândă terenurile ce aparțin de Electroputere. Din mii de angajați, la uzină au rămas doar șapte angajați și un director.

Electroputere a disponibilizat toți muncitorii. Deși în trecut a avut mii de angajați, fiind cel mai mare angajator din Dolj, Electroputere s-a transformat în cea mai mare afacere imobiliară din Craiova. Potrivit unor surse apropiate afacerii, la Electroputere nu ar mai lucra niciun muncitor, deși societatea era în trecut cel mai mare angajator din Dolj, cu 15.000 de muncitori angajați.

Ar mai fi rămas în unitate doar opt persoane angajate, dintre care una cu funcție de conducere. Jumătate din numărul de angajați rămași ar fi personal de la Departamentul Resurse Umane.

Motivul pentru care ar fi rămas personalul de la Resurse Umane în fabrică ar fi acela că aceştia ar avea de emis mai multe adeverințe pentru foștii angajați, în momentul în care aceștia doresc să se pensioneze. Respectiv, angajații au câștigat în instanță dreptul de a beneficia de grupa a două de muncă. Pe măsură ce hotărârile judecătorești rămân definitive și irevocabile, societatea este obligată să le elibereze foștilor angajați adeverințele necesare pensionarii. În 2018, Electroputere a început un program de disponibilizări voluntare.

De la începutul anului 2019 și până acum, Electroputere Craiova a disponibilizat 400 de persoane. Pe finalul anului 2019 se luase decizia închiderii activităţii operaționale. Circa 270 de angajați s-au trezit că rămâneau brusc fără locul de muncă.


Electroputere, o imensă afacere imobiliară


GdS scria în trecut că acţionarii Electroputere au oprit activitatea de producție, pe finalul anului 2019. În același timp, ei doreau să vândă activele societății bucată cu bucată. O imensă afacere imobiliară a luat locul colosului industrial de altădată. La vremea respectivă, Electroputere împărțise terenurile pe loturi, le făcuse cadastru și doreau să vândă activele cu 236 de euro/mp, conform unor evaluări ale companiei.

Peste 30 de hectare erau de vânzare la Electroputere. Și sunt și astăzi. Între timp, a venit pandemia și planurile de business ale acționarilor arabi de la Al Arrab Contracting Company s-au schimbat. Potrivit acelorași surse, acţionarii Electroputere nu ar mai fi reușit să vândă niciun teren, anul acesta. Ar fi vândut, în schimb, utilajele de la Divizia de Motoare Electrice. Potrivit acelorași surse, acţionarii vor renunţa la Electroputere abia după ce vor vinde toate activele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încă şapte angajaţi de la Centrul de Îngrijire Spineni,...

Alţi şapte angajaţi ai Centrului de Îngrijire...

ȘTIRI GdS

Încă şapte angajaţi de la Centrul de Îngrijire Spineni,...

Alţi şapte angajaţi ai Centrului de Îngrijire Spineni, judeţul Olt, au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Focarul a ajuns astfel...

Concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi eliberate și...

Concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi acordate și de medicii de familie, dar numai pentru perioada dintre momentul confirmării infecției cu...

Liga Elitelor / Puştii Craiovei revin în iarbă! Totul...

Aşteptarea a luat sfârşit şi pentru fotbalul juvenil de la Liga Elitelor la fotbal. La finele acestei săptămâni este programată prima etapă...

17 cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat în ultimele 24 de ore 17 cazuri noi de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului...

Două persoane, salvate de pompieri dintr-o fântână de 12...

Două persoane au fost salvate în această după-amiază de pompieri după ce au rămas blocate într-o fântână adâncă de 12 metri.

A rămas fără un picior după ce a fost...

Bărbatul susţine că medicii de la Slatina nu i-au acordat ajutor medical după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19.