14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElectroputere a rămas cu opt angajați, dintre care jumătate sunt la Resurse Umane

Electroputere a rămas cu opt angajați, dintre care jumătate sunt la Resurse Umane

Colosul industrial din Craiova a oprit activitatea operațională. Acționarul majoritar așteaptă să vândă terenurile ce aparțin de Electroputere. Din mii de angajați, la uzină au rămas doar șapte angajați și un director.

Electroputere a disponibilizat toți muncitorii. Deși în trecut a avut mii de angajați, fiind cel mai mare angajator din Dolj, Electroputere s-a transformat în cea mai mare afacere imobiliară din Craiova. Potrivit unor surse apropiate afacerii, la Electroputere nu ar mai lucra niciun muncitor, deși societatea era în trecut cel mai mare angajator din Dolj, cu 15.000 de muncitori angajați.

Ar mai fi rămas în unitate doar opt persoane angajate, dintre care una cu funcție de conducere. Jumătate din numărul de angajați rămași ar fi personal de la Departamentul Resurse Umane.

Motivul pentru care ar fi rămas personalul de la Resurse Umane în fabrică ar fi acela că aceştia ar avea de emis mai multe adeverințe pentru foștii angajați, în momentul în care aceștia doresc să se pensioneze. Respectiv, angajații au câștigat în instanță dreptul de a beneficia de grupa a două de muncă. Pe măsură ce hotărârile judecătorești rămân definitive și irevocabile, societatea este obligată să le elibereze foștilor angajați adeverințele necesare pensionarii. În 2018, Electroputere a început un program de disponibilizări voluntare.

De la începutul anului 2019 și până acum, Electroputere Craiova a disponibilizat 400 de persoane. Pe finalul anului 2019 se luase decizia închiderii activităţii operaționale. Circa 270 de angajați s-au trezit că rămâneau brusc fără locul de muncă.


Electroputere, o imensă afacere imobiliară


GdS scria în trecut că acţionarii Electroputere au oprit activitatea de producție, pe finalul anului 2019. În același timp, ei doreau să vândă activele societății bucată cu bucată. O imensă afacere imobiliară a luat locul colosului industrial de altădată. La vremea respectivă, Electroputere împărțise terenurile pe loturi, le făcuse cadastru și doreau să vândă activele cu 236 de euro/mp, conform unor evaluări ale companiei.

Peste 30 de hectare erau de vânzare la Electroputere. Și sunt și astăzi. Între timp, a venit pandemia și planurile de business ale acționarilor arabi de la Al Arrab Contracting Company s-au schimbat. Potrivit acelorași surse, acţionarii Electroputere nu ar mai fi reușit să vândă niciun teren, anul acesta. Ar fi vândut, în schimb, utilajele de la Divizia de Motoare Electrice. Potrivit acelorași surse, acţionarii vor renunţa la Electroputere abia după ce vor vinde toate activele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS