19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiovenii au umplut terasele, de 1 iunie

Craiovenii au umplut terasele, de 1 iunie

În prima zi în care s-a dat liber la terase, craiovenii au ieșit să se bucure de această libertate și de vremea bună. Adulții au fost însoțiți de copii, având în vedere că pe 1 iunie se serbează și Ziua Copilului. Craiovenii au umplut terasele după ora amiezei.

La terasele din centrul Craiovei, la ora amiezei era forfotă mare. Foarte multe persoane stăteau la terase, savurând câte o cafea sau o băutură. Unii aveau chiar și bicicleta lipită de masă. Alții își țineau copii de mână. Iar locurile la terase erau ocupate aproape în totalitate. proprietarii teraselor din centrul Craiovei au distanțat mesele, astfel încât să fie respectate condițiile legale.

De pe 1 iunie se pot deschide oficial terasele, respectand reguli clare. Printre cele mai importante reguli, pe care GdS le-a mediatizat zilele trecute, dupa aparitia actului normativ, sunt:

  • nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii,
  • la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,
  • nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta,
  • toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă.
  • personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi,
  • trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul,
  • trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

Nu doar terasele au fost luate cu asalt pe 1 iunie, in Craiova. Ci si restaurantele fast-food. La un astfel de restaurant, situat pe Calea Bucuresti, coada de masini se intindea pe cateva zeci de metri. Iar persoanele stateau la coada pe doua randuri, cu copii de mana, asteptand sa intre in restaurantul fast-food.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS