10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriO fabrica de confectii din Caracal a fost inchisa. 8 angajati au COVID-19

O fabrica de confectii din Caracal a fost inchisa. 8 angajati au COVID-19

O fabrica de confectii din Caracal a fost inchisa, dupa ce opt angajati au fost confirmati cu COVID-19, acestia fiind internati in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Ceilalti angajati au fost izolati la domiliciu, iar in cazul aparitiei unor semne de boala, vor fi testati pentru coronavirus, potrivit Ziare.com.

Prefectul judetului Olt, Florin Constantin Homorean, a transmis, sambata, printr-un comunicat de presa, ca pe data de 23 aprilie a fost confirmata cu COVID-19 o persoana angajata a unei fabrici de confectii textile din municipiul Caracal, aceasta fiind internata in spital. Fabrica de confectii din Caracal are 88 de angajati.

Inca sapte angajati au fost declarati infectati cu COVID-19

Directia de Sanatate Publica Olt a declansat apoi o ancheta epidemiologica in acest caz, iar in urma verificarilor au fost identificati opt contacti directi, angajati ai fabricii, care prezinta simptomele de COVID-19. Dintre acestia, sapte au fost declarati infectati cu COVID-19, iar cel de-al optulea angajat a fost declarat negativ.

Cele sapte persoane confirmate ulterior prezinta semne clinice de boala usoare si moderate, respectiv: disfagie, rinoree si tuse, fiind internate in Spitalul Judetan de Urgenta Slatina.

DSP a inchis fabrica

„Directia de Sanatate Publica Olt a dispus masura inchiderii fabricii, iar pentru cei 88 de angajati a fost dispusa masura izolarii la domiciliu. In cazul aparitiei semnelor specifice de boala, persoanele izolate la domiciliu vor fi investigate si testate, conform metodologiei de supraveghere a infectiei umane cu noul coronavirus (2019-nCoV), actualizata. De asemenea, s-a dispus efectuarea dezinfectiei la locatia fabricii”, a afirmat Florin Constantin Homorean.

De asemenea, prefectul a dispus Inspectoratului de Politie Judetean Olt sa sprijine DSP Olt in ancheta epidemiologica in curs de desfasurare si sa efectueze verificari privind respectarea masurii de izolare la domiciliu de catre angajatii fabricii de textile carora li s-a impus aceasta masura.

In judetul Olt au fost confirmate pana in prezent 22 de cazuri de coronavirus, potrivit Ziare.com.

Recent, 160 de angajati ai unei fabici de confectii din Motru au intrat in izolare, in urma confirmarii coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS