Acasă Bani & Afaceri Măsură economică luată de Airbus din cauza coronavirusului

Măsură economică luată de Airbus din cauza coronavirusului

-

Constructorul european de aeronave Airbus a anunţat luni semnarea unei noi linii de creditare de 15 miliarde de euro în răspuns la impactul pandemiei de coronavirus asupra industriei aeronautice, scrie Financial Times.

Compania a mai anunţat că îşi retrage propunerea de dividend pentru acest an, care presupunea o distribuţie de cash de 1,4 miliarde de euro din rezultatele pe anul trecut, ca parte din măsurile pentru „protejarea viitorului companiei”.

„Ne-am retras ghidajul pentru 2020 din cauza volatilităţii acestei situaţii. În acelaşi timp, suntem angajaţi să asigurăm lichiditatea companiei în orice moment printr-o politică bilanţieră prudentă. Sunt convins că Airbus şi întreg sectorul aeronautic vor trece peste această perioadă critică“, a spus Guillaume Faury, directorul general al Airbus.

Airbus are acum rezerve de numerar în valoare de 30 de miliarde de euro, la care se adaugă active financiare de 12 miliarde de euro.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Capacitatea intelectuală este la cote maxime, poți avea idei ingenioase, care te ajută să rezolvi o problemă stresantă de la locul...