5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoul Ford Puma, lansat oficial la Craiova, de către Plusauto

Noul Ford Puma, lansat oficial la Craiova, de către Plusauto

Dealerul Ford a apăsat pedala de acceleraţie şi a dat start-ul vânzărilor Ford Puma. Mini SUV-ul Puma este primul autovehicul hibrid produs în România, mai exact, este fabricat la Craiova.

Dealerul Ford pe regiunea Olteniei, Plusauto, a organizat joi seara evenimentul de lansare a noului Ford Puma – prima maşină hibrid produsă la Craiova. De fapt, Ford Puma este primul vehicul hibrid produs în România. Într-un cadru select, echipa Plusauto s-a întâlnit cu potenţiali clienţi ai noii maşini fabricate la Craiova. Ford Puma este primul model din seria de cele 14 maşini electrificate ce vor fi produse de Ford, informează Plusauto.

Lansarea oficială a Ford Puma, organizată de Plusauto


La evenimentul de lansare a noului Ford Puma, Plusauto a lansat şi un motto: #românpentruviitor. Mesajul vine ca urmare a faptului că Puma se produce în România. „#românpentruviitor este mesajul nostru, mesaj de mândrie că această maşină se fabrică aici, la Craiova, pentru întreaga Europă. Este dotată cu motor electric hibryd, cu cele mai noi tehnologii care o fac unică în segmentul ei de piaţă”, au spus reprezentanţii Plusauto.
Lansarea Puma în România coincide cu lansarea comercială a vehiculului pe care dealerii Ford o fac în Europa, în această perioadă.

Segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni câştigă teren

Segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni din care face parte şi Puma este cel care are, în fiecare an, o creştere de aproximativ 20%. Studiile spun că până în 2027, piaţa SUV-urilor de mici dimensiuni ar putea ajunge să cuprindă circa 25% din întreaga industrie auto.

Echipa Plusauto, la lansarea oficială a Ford Puma


„Ford este în Craiova şi produce la 67 de secunde o maşina şi la 42 de secunde un motor, care este premiat 7 ani la rând Motorul Internaţional al anului. Iar noi la Plusauto vă putem livra în 67 de secunde/67 minute o maşină Ford, şi în special Puma”, au menţionat reprezentanţii dealerului auto.

Ce dotări standard are Puma şi la ce preţuri se vinde


Puma are un design ergonomic, cu un coeficient de aerodinamică extraordinar de 0,29. Are scaune cu masaj în varianta standard, huse detaşabile, ceasuri digitale şi un portbagaj de 456 litrii, caracteristici unice în segment.


Ford PAS CONNECT este o aplicaţie pe telefon cu care poţi să deschizi şi să închizi maşina. Cu aplicaţia respectivă, maşina poate fi găsită într-o parcare agloemerată. Pot fi obţinute rapoarte de consum. Are spot WI-FI etc.


Preţul unei maşini Puma poate porni de la 15.275 de euro, prin programul Rabla, conform datelor de pe site-ul Plusauto. Cu dotări suplimentare faţă de varianta standard, Puma poate costa peste 21.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS