18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri A scăzut numărul disponibilizărilor de la Minprest Rovinari

A scăzut numărul disponibilizărilor de la Minprest Rovinari

Minprest Rovinari nu va face disponibilizări colective de personal.

Inițial, se vorbea de un program de concedieri colective, care viza 70 de persoane. În momentul de față este vorba de un număr de maximum 22 de muncitori. Potrivit managerului Minprest Rovinari, Gabriel Giorgi, celor care au fost trecuți pe lista de disponibilizare li se va oferi o alternativă.

Este vorba de electricieni sau lăcătuși mecanici. Aceștia vor putea să își păstreze locul de muncă la Minprest. Cei care nu sunt calificați într-o meserie va trebui să se despartă de firmă. Minprest Rovinari prestează servicii pentru Complexul Energetic Oltenia. Are aproape 1.200 de salariați.

„Nu mai este valabilă acea discuție cu 70 de disponibilizări colective. Vor fi sub 22 de concedieri și toate individuale. Aceasta dacă nu vor fi identificate locuri de muncă pentru cei cu meserii de care Minprest are nevoie. Am mai angajat în ultimele zile“, a declarat Gabriel Giorgi, managerul Minprest Serv Rovinari. Acesta ar putea fi înlocuit din funcție în perioada următoare.

În luna martie, va avea loc selecția unui nou manager, potrivit unui anunț al Consiliului de Administrație al Minprest Serv SA. Până la organizarea concursului va fi instalat un manager interimar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A fost reales edilul care a recunoscut că a...

Potrivit datelor electorale de la acest moment,...

ȘTIRI GdS

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute...

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară în urma exit-pollurilor nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă a partidelor.

Noi sensuri unice pe câteva străzi din Craiova

Primăria Craiova a anunţat că începând cu data de 1 octombrie se vor institui sensuri unice pe câteva străzi din municipiu. Reglementarea...

Câte patru partide au intrat în CL Târgu Jiu...

Câte patru partide au intrat în Consiliul Local (CL) Târgu Jiu, respectiv în Consiliul Județean (CJ) Gorj. Primar la Târgu Jiu a...

Cum va arăta noua componenţă a Consiliului Local Craiova

Noua componenţă a Consiliului Local Craiova. PSD va avea zece mandate de consilieri locali în noua legislatură, iar PNL - nouă.

Zeci de locuitori din Deveselu s-au dus la mormântul...

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Primarul din Sadova a murit la câteva ore după...

Eugen Safta, primarul comunei Sadova, din județul Dolj, a murit în cursul acestei nopți. Edilul, care candidase din...