6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeProgram de reciclare a dozelor de aluminiu în Craiova

Program de reciclare a dozelor de aluminiu în Craiova

Un student craiovean a iniţiat, în colaborare cu un ONG, o campanie de reciclare a dozelor de aluminiu în Craiova. Mihai Duca a amplasat în oraş opt recipiente din carton pentru colectarea selectivă a dozelor de băuturi.

Mihai derulează programul cu ajutorul Asociaţiei Alucro, singurul ONG din ţară ce se ocupă exclusiv cu reciclarea dozelor din aluminiu şi asociaţie deţinătoare a licenţei Every Can Counts.
Aluminiul este materialul cel mai uşor de reciclat, economisindu-se 95% din energia totală pentru fabricarea unei noi doze.

Unde se află recipientele de colectare

Craiovenii pot depune dozele de aluminiu în recipientele de colectare amplasate în următoarele locuri: clădirea centrală a Universității din Craiova (Str. A.I. Cuza), căminele studenţeşti 1, 2, 3 (Campus Agronomie), Facultatea de Agronomie (lângă sala 119, parter) sau la Facultatea de Chimie (str. Calea Bucureşti). Campania de colectare a dozelor de aluminiu se deșfăsoară în perioada octombrie 2019 – mai 2020.

„Sunt convins că avem forța necesară pentru a fi cetățeni motivați, promovând, astfel, mesajul responsabilității sociale! Mulțumesc Universității din Craiova, Facultății de Horticultură și, de asemenea, celor de la Media Image Factory pentru susținerea acordată!“, a transmis Mihai-Valentin Duca, care este student în anul II la Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultură, specializarea Ingineria și Protecția Mediului în Agricultură.

Proiectul de reciclare a dozelor de aluminiu este realizat în cadrul programului „Granturile GreenMania“, derulat de Every Can Counts România.

(cd-15194)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS