10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinprest propune disponibilizarea a 70 de muncitori

Minprest propune disponibilizarea a 70 de muncitori

Minprest Rovinari, prestatorul de servicii deținut de Complexul Energetic Oltenia, ar putea face disponibilizări de personal. Este vorba de aproximativ 70 de persoane care vor părăsi unitatea în perioada următoare, dacă acest lucru va fi aprobat de Consiliul de Administrație.

Anunțul a fost făcut de reprezentantul Minprest Rovinari, Bogdan Bejinaru, membru al Consiliului de Administrație. Acesta a spus că conducerea pesedistă a Minprest Rovinari, în frunte cu Gabriel Giorgi, a anunțat punerea în practică a unui program de disponibilizări colective, Bejinaru crede că acest lucru nu e întâmplător și este realizat în mod intenționat în guvernarea liberală pentru ca PNL să deconteze la nivel de imagine.

Au datorii la stat

Minprest are datorii mari la bugetul de stat, mai spune Bogdan Bejinaru. Acestea atrag majorări și penalități. O decizie cu privire la posibilele concedieri ar putea fi luată pe 27 ianuarie, în ședința Consiliului de Administrație. Tot atunci, conducerea Minprest trebuie să prezinte situația economică la zi și pe anul trecut. Minprest lucrează, în principal, pentru Complexul Energetic Oltenia și are peste o mie de salariați.

„Așteptăm cu mare interes datele financiare ale companiei și vedem ce decizie vom lua. Actuala conducere a propus disponibilizarea a 70 de salariați. Trebuie să știm și noi ce s-a întâmplat anul trecut și care este situația la zi pentru a putea să aprobăm sau nu o asemenea propunere. Nu poți să te joci cu așa ceva“, a declarat Bogdan Bejinaru, membru al Consiliului de Administrație al Minprest Serv Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS