30.6 C
Craiova
vineri, 3 iulie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Un start-up românesc a primit finanţări de peste 5 milioane de dolari în SUA. Ce face firma?

Un start-up românesc a primit finanţări de peste 5 milioane de dolari în SUA. Ce face firma?

Doi tineri romani au crezut in tehnologia viitorului. Lor li s-au alaturat alti investitori cu viziune care au fost dispusi sa „parieze” milioane de dolari pe ideea romanilor. Iata cum s-a nascut o idee inovativa de afaceri si cum a primit finantare din SUA. Firma infiintata in Romania dezvoltă o tehnologie care recunoaşte oamenii în funcţie de modul în care tasteaza la computer.

TypingDNA este un start-up fondat în Bucureşti acum patru ani ce şi-a mutat recent sediul în New York. Firma a primit finanţări de 5,25 milioane de dolari în Statele Unite, informeaza Mediafax. Firma mai doreşte să atragă alte 1,25 milioane de dolari, scrie TechCrunch.com, citând un document depus de companie la autorităţile din SUA.

Ce face firma?

Un startup românesc a primit finanţări de peste 5 milioane de dolari în Statele Unite. Dezvoltă o tehnologie care recunoaşte oamenii în funcţie de modul în care tastează. Compania este în cautare de investitori pentru a atrage 7 milioane de dolari în scopul dezvoltării unei tehnologii pe bază de inteligenţă artificială care recunoaşte identitatea oamenilor pe baza modului în care tastează pe laptop sau pe mobil.

In urma cu cativa ani multi oameni nu ar fi crezut ca asa ceva ar fi posibil. Insa tehnologia a evoluat destul de rapid, in ultimul timp.

Aplicatia, o forma de securitate digitala. Identifica oamenii dupa modul în care tasteaza

Aplicaţia a fost concepută drept o soluţie de securitate digitală şi ar putea fi folosită şi pentru prevenirea fraudelor. Un raport al Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare (SEC) arată că firma, care a absolvit în 2018 un program american de accelerare a afacerilor denumit Techstars NYC, a mai strâns în luna ianuarie din anul trecut 1,3 milioane de euro de la investitori din SUA, Marea Britanie şi România.

Si a mai strans alte 5,25 milioane de dolari în SUA. Tehnologia se bazează pe biometria tiparelor de tastare. Aceasta oferă informaţii cu exactitate despre când o tastă este apăsată şi eliberată, conducând către identificarea persoanei care se află la tastatură.

Cercetarile au inceput acum 20 de ani

Un articol de acum doi ani al site-ului PCWorld spune că cercetările în acest domeniu au început acum 20 de ani. Acesta mai arată, de asemenea, că inexactitatea informaţiilor a ţinut tehnologia departe de a fi lansată şi folosită pentru autentificarea persoanelor.

TypingDNA este start-up-ul lansat acum patru ani de antreprenorii Raul Popa şi Cristian Tamaş. Compania afirmă, între timp, că tehnologia de citire a tiparelor de tastare pe care au dezvoltat-o are o acurateţe între 99% şi 99,9%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

LIVE / Gaz Metan Mediaş – „U“ Craiova, astăzi,...

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora...

ȘTIRI GdS

LIVE / Gaz Metan Mediaş – „U“ Craiova, astăzi,...

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 20.00, în Ardeal, pe Gaz Metan Mediaş, partida contând pentru etapa 6 din play-off-ul Ligii...

Gorj: Cei patru tineri bănuiți de tâlhărie, reținuți

Cei patru tineri bănuiți de comiterea a două tâlhării calificate din noaptea de 23-24 iunie au fost reținuți de polițiștii gorjeni.

Încurajarea redresării verzi a UE

Comisia Europeană investește 1 miliard de euro în proiecte inovatoare în domeniul tehnologiilor curate. Comisia lansează astăzi, 3 iulie,...

Vaslui: Un medic ORL-ist testat pozitiv a intrat în...

Un medic ORL-ist de la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui a fost testat pozitiv pentru COVID-19. DSP Vaslui a...

Șase sibieni care se vindecaseră de coronavirus s-au reinfectat

Numărul total al celor care s-au vindecat de COVID-19 în județul Sibiu și apoi s-au reinfectat a ajuns la șase.

Patru bărbați, anchetați în cazul a două tâlhării comise...

Patru bărbați bănuiți de săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie pe raza municipiului Târgu Jiu au fost identificați de polițiști de investigatii...