5.4 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Bani & Afaceri Preţul aurului a crescut spectaculos, după uciderea generalului iranian Qasem Soleimani

Preţul aurului a crescut spectaculos, după uciderea generalului iranian Qasem Soleimani

-

Preţul aurului pe pieţele internaţionale a crescut puternic după uciderea generalului iranian Qasem Soleimani. Aurul a atins maximele ultimelor patru luni, arată o analiză a site-ului Investing.com, transmite Mediafax.

Cotaţia futures a metalului galben la bursa de mărfuri de la New York (COMEX) a încheiat ziua de vineri în creştere cu 1,6%. Cresterea este de 24,3 dolari. A crescut efectiv la 1.552,40 de dolari pe uncie. Preţul aurului a crescut după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qasem Soleimani. Soleimani era comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Preţul aurului creste pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu

„Veştile din Orientul Mijlociu împreună cu o serie de elemente tehnice şi un dolar mai slab sprijină preţul aurului în această perioadă”, arată Benjamin Lu, analist la Phillip Futures. Creşterea preţului cu 1,6% de vineri a fost cea mai mare apreciere zilnică pentru cotaţia metalului preţios. Nu au mai fost cresteri asa mari din şedinţa din 23 august 2019 încoace.

Preţul aurului este de asemenea la mai puţin de 1% de maximele atinse în aprilie 2013, ceea ce înseamnă că depăşirea acestui prag ar putea împinge aurul la 1.600 de dolari pe termen scurt spre mediu. Preţul aurului pe pieţele internaţionale a încheiat săptămâna cu o creştere de 1,9%, a patra săptămâna consecutivă de apreciere.

Aurul este considerat în general un activ de refugiu în vremuri de turbulenţe economice şi politice. Evoluţia preţului metalului galben este deseori în contrasens cu evoluţia preţului acţiunilor, care vineri au urmat o tendinţă de depreciere.

ȘTIRI VIDEO GdS