14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCând apar primele modele electrice Dacia

Când apar primele modele electrice Dacia

Philippe Buros, directorul Renault Europa, a anunțat că modelele Dacia fabricate la Mioveni vor avea și versiuni electrice în doi sau trei ani.

„Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiți să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de mașini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziție pentru modelele Dacia este raportul calitate-preț, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia”, a declarat Philippe Buros într-un interviu pentru revista Automotive News.

În contextul în care aproape toți producătorii internaționali din industrie au lansat deja modele electrice, anunțul făcut de oficialul Renault vine cu întârziere. Motivul este legat de costuri.

”Când adăugăm 1000-1500 de euro la costul mașinii, această suma este mai ușor de absorbit dacă vorbim despre o mașină de 100.000 de euro. Dacă mașina costă 8000-9000 de euro, vorbim de o creștere a prețului cu 10% sau mai mult. Aceasta este explicația întârzierilor de adoptare a tehnologiilor”, a mai precizat Philippe Buros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS